WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP 3.5.1 Visual Editor issues (8 posts)

  1. Mooch12003
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi guys,

    I am really struggling with an issue regarding the visual editor not being accessible and the text area being a third of the size, since updating to 3.5.1

    I have spent all day and night investigating this issue now, and trying all the various solutions from across the forums (deactivating plugins, changing themes to default, various browsers, deactivating plugis via FTP, installing plugin "Use Google libraries" etc etc) Still can not figure out what is going on.

    I have just carried out a 'Script_Debug' and it has thrown up no errors whilst I have no plugins activated although I did previously have an error 'referenceerror:TinyMCE not declared' but since deactivating plugins this is not showing. I am also getting a lot of warning messages referring to the add new post page

    some of these being

    Timestamp: 30/01/2013 02:27:11
    Warning: Unknown property 'box-sizing'. Declaration dropped.
    Source File: http://gamersrecon.co.uk/wp-admin/post-new.php
    Line: 0

    Timestamp: 30/01/2013 02:27:10
    Warning: Expected media feature name but found '-webkit-min-device-pixel-ratio'.
    Source File: http://gamersrecon.co.uk/wp-admin/load-styles.php?c=1&dir=ltr&load=admin-bar,buttons,media-views,wp-admin&ver=3.5.1
    Line: 4

    Timestamp: 30/01/2013 02:27:10
    Warning: Error in parsing value for 'filter'. Declaration dropped.
    Source File: http://gamersrecon.co.uk/wp-admin/load-styles.php?c=1&dir=ltr&load=wp-jquery-ui-dialog&ver=3.5.1
    Line: 1

    Not sure if the warning messages are anything to do with the problem or not but it is really annoying me now!!

    thanks in advance for any help

  2. David Choi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Maybe TinyMCE is not downloaded properly during upgrade? Have you tried manually downloading WordPress from

    http://wordpress.org/latest.zip

    extrat the zip file, then upload the files to overwrite the old ones. I have never experienced this problem before in any web hosting, so just guessing.

  3. Mooch12003
    Member
    Posted 1 year ago #

    Cheers for the advice but I have figured it out after finding a 4 year old post regarding similar issues.

    Turns out I had an .htaccess file in my wp-includes folder, the contents of this file was 'deny all'. I deleted the file and everything is fixed now. The file was obviouly stopping the tinyMCE from initialising.

  4. David Choi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Wow, props for finding that, I would never have guessed that :)

  5. Mooch12003
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just came across an old thread entitled 'tinyMCE is not defined!' from 4 years ago, ha.

    Done the trick though, most likely something my hosts placed in there as I have had some issues recently with my wp-admin account and they had been messing with htaccess. Just assumed it was the one in the main folder.

  6. drezac
    Member
    Posted 1 year ago #

    Interesting. I upgraded to 3.5.1, but it is still showing me the old media uploader. I have other versions of WP that show me the new one.

    The uploads work though. Should I reinstall WP?

    DR

  7. David Choi
    Member
    Posted 1 year ago #

    I guess it's not upgraded properly if the old media uploader shows up.

  8. EatTrainLove
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you so much!!! You solved my problem!!!

    I also had the "deny all" in my .htaccess file. :-)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.