WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress running within umbraco (5 posts)

  1. nkomp18
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi everyone,

    I have a pretty advanced question. I've installed wordpress on a .NET server running umbraco and added the blog in a subfolder called "blog".

    Surprisingly, it runs! and I managed to import the old blog into it.
    What my problem is, that the umbraco configuration overrides whatever PHP defaults there once were there and my links don't work.

    I need to make index.php as the default page. I've added it on IIS7 but due to umbraco configuration default.aspx remains the correct one.
    As a result going to http://www.mydomain.com/blog/ crashes. I need to manually enter http://www.mydomain.com/blog/index.php in order to make it work.

    Has anyone tried installing wordpress in an umbraco project before and if so, what sort of web.config configuration in Umbraco can make the blog work properly again?

    Many thanks

  2. nkomp18
    Member
    Posted 1 year ago #

    I think the solution is either

    a) Adding the correct keys in UrlRewriting.config (urlrewritingnet)

    b) Somehow excluding the blog folder from any config rules.

    Looking forward to responses

  3. nkomp18
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have resolved it.

    If anyone ever installs a wordpress blog under umbraco and needs help, feel free to ask me!

  4. AlexClarity
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi nkomp18,

    I'm really interested in your solution.

    I'm an Umbraco developer and would like to do exactly what you did.

    Can you post how you did this?

  5. nkomp18
    Member
    Posted 1 year ago #

    I posted my answer here

    Good luck!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic