WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress native video embeds stopped working (5 posts)

  1. atdblog
    Member
    Posted 1 year ago #

    Video embeds have stopped working for new posts in my blog. I'm talking about the built in WordPress function where you simply paste a youtube video page url in the post editor without needing any video plugins. It will not display the youtube video in the preview or after publishing. I've tried deactivating all plugins and there is no change.

    I just upgraded to 3.4.2 a few days ago. Is there a problem with that version?

  2. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    I just upgraded to 3.4.2 a few days ago. Is there a problem with that version?

    No. I do not face any such problems.

    If you can post the URL of the page someone will have a look at it and analyze the problem and guide you.

  3. atdblog
    Member
    Posted 1 year ago #

    Actually, I just discovered the problem is with the native WordPress video embed ... sort of.

    It turns out these were videos where the Youtube user disabled the embedding. I learned this by installing Viper's Video Quicktags, which in post Preview displays the video pic, but when you click on it you get the helpful, infomational message "Embedding disabled by request, Watch on Youtube". That would have been nice to know with the native WordPress video embed, but unfortunately it just displays the youtube url in the post so you really don't know what the problem is or why it works on some videos but not on others.

    Please consider adding a message. Thanks. :-)

  4. Krishna
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Is the problem with YouTube videos only or is it with other videos too?

  5. atdblog
    Member
    Posted 1 year ago #

    We use Youtube videos, exclusively, so I wouldn't know about other sites.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic