WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress Blog moved from linux to windows IIS server (4 posts)

  1. Murali Prashanth
    Member
    Posted 8 months ago #

    Recently i have moved my blog from Linux server to Windows server everything seems to be working fine. I don't know what's wrong with the permalink's ( No link seems to be working in my blog except home page Please look at http://muraliprashanth.me ). Please help. Thanks

  2. catacaustic
    Member
    Posted 8 months ago #

    The main issue that happens in Windows servers is that they don't work with the .htaccess file to set up your permalinks in the same way that Apache does. You might want to read this article to find out more.

    http://codex.wordpress.org/Installing_on_Microsoft_IIS

  3. Pipe Ten Hosting
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi Murali,

    You could try adding the following to your web.config file,

    <configuration>
    <system.webServer>
    <rewrite>
    <rules>
    <rule name=”wordpress” patternSyntax=”Wildcard”>
    <match url=”*”/>
    <conditions>
    <add input=”{REQUEST_FILENAME}” matchType=”IsFile” negate=”true”/>
    <add input=”{REQUEST_FILENAME}” matchType=”IsDirectory” negate=”true”/>
    </conditions>
    <action type=”Rewrite” url=”index.php”/>
    </rule></rules>
    </rewrite>
    </system.webServer>
    </configuration>

    Kind regards
    Jamie

  4. SKTThemes
    Member
    Posted 8 months ago #

    Yes web.config is the answer Murali.

    Try going to admin panel and then clicking on settings>permalinks.

    Set up the permalink and when you click save button it gives the code to be added into web.config.

    You can place it as it is and it should be working fine then.

    Let us know if that helped.

Reply

You must log in to post.

About this Topic