WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] WordPress 3.4.1 dashboard....SO SLOW?! (21 posts)

  1. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi there,

    I just installed wordpress 3.4.1 on my domain manually using the instructions provided by wordpress. and Wow. i cant load anything at all 60% of the time without having to refresh 4-5 times on the dot. Even if i wait 2-3 mins the damn thing STILL doesnt load. Never had this problem when i was using wordpress about a year back. Please help me, i can't even use it, its really unusable, i cant make pages, posts, or anything...

  2. Marco Milesi
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello.

    First try to reinstall it, manually or via the admin update dashboard.

    Ps. Is that's a new 3.4.1 installation or an update of a previous version?

  3. MouseClicks
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm having the same problem. I know it's got to be WP because it's the only run running the newest version. I was going to upgrade the rest of them soon but now ... I don't think so!

    I think I'm going hunting for how to downgrade to the previous version. This is crazy, I just spent nearly an hour spinning my wheels.

  4. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey,
    it's a manual fresh install. I mean my domain was empty, i downloaded the latest version of wordpress and i installed it manually as instructed.

    How should i reinstall it? will it make a difference....?

  5. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Oh, and just to make things better: my website is having a slow-load spasm as well now -_- jeez whats going on

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    @MouseClicks: It is impolite to interrupt another poster's ongoing thread with a question of your own and it causes significant problems for the forum's volunteers. Please post your own topic.

    @Adam_maher: Have you tried contacting your hosts? Perhaps they are experiencing problems.

  7. logickey117
    Member
    Posted 2 years ago #

    @Adam_maher:

    I've noticed exactly what you've described after fresh WP installations on specific hosting packages over the years.

    Are you on a cheap shared (reseller) hosting plan? Because that's exactly what can happen to an account on a shared server that's already too bogged down in terms of CPU. I know for a fact many shared hosting companies throw their clients on stuffed up servers and they can barely process scripts such as WP.

    Based on the fact that you said your website itself is experiencing slow load-times, I think this is the case.

  8. MouseClicks
    Member
    Posted 2 years ago #

    esmi - I'm confused. What did I interrupt? It's common practice that I know of to join someone's thread who's having the same problem as long as you don't hijack the topic which I did not do.

  9. fonglh
    Member
    Posted 2 years ago #

    @MouseClicks: That doesn't really work with WordPress sites because people with similar symptoms usually don't have the same problem when more questions are asked.

    For example, his problem might be a web host who's having temporary problems, while yours might be due to a plugin conflict.

    Unless you're using the same server, theme, plugins, etc, please start your own topic.

  10. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi there,

    I just spent 2 hours talking with my hosting company. they made me go through a series of checks, and the conclusion was that there's no problem from their server. Which takes me right back to square one - having to wait 5-10 mins to see half of my wordpress dashboard sidebar to show up (if im lucky, otherwise I get nothing)

    So...any other ideas, guys?

  11. MonsterMawd
    Member
    Posted 2 years ago #

    Same problem. WP loading very slow or not all, happening since last night. I have 3.4.1 installed. I've contacted my Host. Told me Everything is working fine. I tried clearing my Cache and loading the site in IE and Chrome. WP loads very slow or not all.

    WP location
    http://www.mnpctech.com/casemodblog/

    Remainder of my website loads fine. Everything on same Host.

    http://www.mnpctech.com

  12. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    @MonsterMawd: It is impolite to interrupt another poster's ongoing thread with a question of your own and it causes significant problems for the forum's volunteers. Please post your own topic.

  13. MonsterMawd
    Member
    Posted 2 years ago #

    sorry....

  14. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Esmi i think you're being a bit over-sensitive, i dont mind others telling their problems on this thread as long as it resembles mine, and MonsterMawd has the same problem so i dont detect any impoliteness there.

    Anyway, help is needed urgently...please guys, come on

  15. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    i dont mind others telling their problems on this thread

    But the forum volunteers who are the people trying to help you do mind. A thread like this can get out of control very quickly - leading to no one getting any help. Added to which, are you all using the same version of WordPress on the same physical server hosted by the same hosts with the same plugins, theme & configurations as the original poster? No? Then you should each post your own topics.

    Please help us to help you..

  16. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Okay, i can elaborate a little...based on a bit more digging up ive done. MonsterMawd, you can try something similar and see if you get the same results.

    Basically, i got a couple of friends to access my wordpress admin area. And you know what? they reported 0 problems, i told them to spend a good few minutes clicking links and spotting any slow-load. My friends, along with the representative of my host that i spent 2 hours with, said that they dont see any delay greater than the normal fluctuations in loading times......so its only me o.o

    so I'm thinking that it has something to do with my connection. Which doesnt make any sense either, coz every other website under the sun works fine, i find it hard to believe that its only my one that will give problems. I can download at 4mb/s, play games, surf the net, all with no problems. I hope that helps...........

  17. fonglh
    Member
    Posted 2 years ago #

    Try a different browser.

  18. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    @fonglh

    Doesnt work.

  19. Adam_maher
    Member
    Posted 2 years ago #

    Okay, i figured i'd have to solve the problem myself, and, fingers crossed, i think ive found the solution.

    Basically, guys, i want you to try this, if you're having the same problem - just log into your website, the home directory. (if you're using cpanel, just click on File Manager, then Home Directory) and you should see a file somewhere called php.ini. Open that up, and edit the memory_limit to 256M (the default is 64M) and that's it!!! See if that works, guys...and let me know if it does please :D

  20. MouseClicks
    Member
    Posted 2 years ago #

    Not to upset anyone but what worked in my case was doing a manual upgrade following the official WP manual upgrade instructions.

  21. willrich33
    Member
    Posted 1 year ago #

    I too had this problem, WordPress was just running slow, mainly the admin panel. I have this setting in wp-config.php, I put it in a year ago for a out of memory problem.

    define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

    When I changed it to

    define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

    things got better ;)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.