WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery Voting
[resolved] WordPress 3.2.1 + NGG Voting 1.8.2 BROKEN! (25 posts)

  1. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    Currently, the NextGen Gallery Voting Plugin is broken with WP 3.2.1. I am using version 1.8.2 of NGG Voting and it's a no go....

  2. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hey

    I haven't looked at the plugin in the latest versions of anything, so this is very possible.
    Is there anything more you think I should know, other than "sh!ts broken ya'll, I demand better free stuff"?

  3. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    What else would you like to know?
    I had WP 3.2 and it worked perfectly fine, then updated to 3.2.1 and now the voting stars will not show up under the pictures. The current registered votes are still visible in the "manage gallery" tab, but like I said, do no show up under the image on the site.
    Thanks

  4. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Have you by chance added the <?php echo nggv_imageVoteForm($image->pid); ?> tag back into the gallery template that would have been overwritten when you update NGG?

  5. whappo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Your gonna have to re-edit the gallery.php file again.

  6. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    Have you by chance added the <?php echo nggv_imageVoteForm($image->pid); ?> tag back into the gallery template that would have been overwritten when you update NGG?

    Thanks shauno, I re-added the tag, and all is well, except the already entered votes don't reflect what the stars are showing, but that ok I suppose.
    Thanks!

  7. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Assuming you have the 'allow users to see results' option checked, they will reflect.
    If they are not, it's most likely your CSS conflicting with the plugin's CSS. Got a URL to check?

  8. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yeah, that check box is indeed checked on all images.

    By URL do you mean one to our website?

    Here you go.

  9. whappo
    Member
    Posted 3 years ago #

    I also noticed that it appears I can vote multiple times on a single photo.

  10. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    Which doesn't make sense, because I have "Only allow users to vote once" selected too....

  11. whappo
    Member
    Posted 3 years ago #

    I don't know if the votes are actually registering... there is no confirmation (don't know if there is supposed to be one).
    My website does the opposite, allowing you to only vote once but telling you that you've voted already every time you vote.
    Wanna swap some code? (jk!)

  12. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    They are registering, because under "manage gallery" it shows me all the votes plus IPs. It was working fine until WordPress updated they other day to 3.2.1....

  13. whappo
    Member
    Posted 3 years ago #

    I notice that after I voted and refreshed the page, all of the ones I voted for had stars showing. Maybe it is working?

  14. blackbyrd84
    Member
    Posted 3 years ago #

    It's halfway working. My problem is I had a lot of votes before it went down. Now that the plugin is back up, the votes that are still in for the pictures are not reflecting on the stars.

  15. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Ok, one problem at a time gents. Whappo, you have your own thread, go spam that one :)

    bb: Ok, seems there may be problems with combinations of the options I personally don't use, so testing might have missed problems. I will have a look at it when I get some time, but I can't promise anything too soon. Sorry for the problems, hopefully it's not something to major

  16. blackbyrd84
    Member
    Posted 2 years ago #

    Alright, as long as the votes keep working for now its ok. The only problem I can see as of right now is the fact that the pre-existing votes aren't reflecting on the stars. Oh well. They are still showing up in the gallery itself, so no big deal.

    Thanks a lot for working with me :)

  17. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I think the reason the past votes aren't showing is where you've put the voting tag in the view template. The markup is definitely there. Make sure the tag isn't inside the <a> around the image please.

  18. blackbyrd84
    Member
    Posted 2 years ago #

    I put it here

    <!-- Thumbnails -->
    	<?php foreach ( $images as $image ) : ?>
    
    	<div id="ngg-image-<?php echo $image->pid ?>" class="ngg-gallery-thumbnail-box" <?php echo $image->style ?> >
    		<div class="ngg-gallery-thumbnail" >
    			<a href="<?php echo $image->imageURL ?>" title="<?php echo $image->description ?>" <?php echo $image->thumbcode ?> >
    				<?php if ( !$image->hidden ) { ?>
    				<img title="<?php echo $image->alttext ?>" alt="<?php echo $image->alttext ?>" src="<?php echo $image->thumbnailURL ?>" <?php echo $image->size ?> />
    				<?php } ?><?php echo nggv_imageVoteForm($image->pid); ?>
    			</a>
    		</div>
    	</div>
  19. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Ya, you see that it is in the <a>. Try this:

    <!-- Thumbnails -->
    	<?php foreach ( $images as $image ) : ?>
    
    	<div id="ngg-image-<?php echo $image->pid ?>" class="ngg-gallery-thumbnail-box" <?php echo $image->style ?> >
    		<div class="ngg-gallery-thumbnail" >
    			<a href="<?php echo $image->imageURL ?>" title="<?php echo $image->description ?>" <?php echo $image->thumbcode ?> >
    				<?php if ( !$image->hidden ) { ?>
    				<img title="<?php echo $image->alttext ?>" alt="<?php echo $image->alttext ?>" src="<?php echo $image->thumbnailURL ?>" <?php echo $image->size ?> />
    				<?php } ?>
    			</a>
    			<?php if ( !$image->hidden ) { ?><?php echo nggv_imageVoteForm($image->pid); ?><?php } ?>
    		</div>
    	</div>

    I added a check to not put the voting for hidden images. I don't think the markup is correct by NGG by default, as it still adds blank <a>s to them for some reason. I will ask Alex about it sometime

  20. blackbyrd84
    Member
    Posted 2 years ago #

    You are awesome!
    That's what the problem was. Sorry, I don't know much about CSS at all. I only have worked with C++ and I was trying to take my knowledge from that and apply it to CSS. It works for the most part, but not everything is able to be translated!

    Thanks again for all of your help!

  21. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Sweet, glad it's sorted. I wasn't looking forward to going through all that code :)

  22. blackbyrd84
    Member
    Posted 2 years ago #

    Haha, I don't blame you at all! Thanks again!

  23. blackbyrd84
    Member
    Posted 2 years ago #

    Quick question, right now the voting is setup for individual pictures. The votes aren't averaged against the group, they are only averaged against each individual picture. Since you saw, we are hosting a contest, is there anyway we can make the voting start average against each other instead of each individual picture? If not, that's ok :)

  24. shauno
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Sorry man, votes are against images only. Gonna have to be a manual process if you need to calculate anything else

  25. blackbyrd84
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, that's alright, thanks again bud!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic