WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Wont Install Local or Remote!!!!! (6 posts)

  1. marksweb
    Member
    Posted 7 years ago #

    Right i've been trying to install WP for AGES now....

    All i get is Error establishing a database connection

    i've checked and checked again that the details are correct in wp-config.php and its all fine. I've tried to install on a local apache server and on my hosting package -
    http://www.marksweb.co.uk/blog/wp-admin/install.php

    i have no idea why its not working. i've been in contact with my host today and it seems that theres no issue their end - mysql is all setup and working :s

  2. Samuel B
    moderator
    Posted 7 years ago #

    All it can be is something wrong in your wp-config.php file. It could be as simple as a space somewhere.

    http://install4free.wordpress.com

  3. drmike
    Member
    Posted 7 years ago #

    What are you using for a hostname? Sometimes you have to put the actual address for it instead of leaving it as localhost.

  4. MichaelH
    Member
    Posted 7 years ago #

    I've seen with a streamline.net host the database name and database user were the same value (I believe it was the account name in fact). Also the DB_HOST was like mysql2.streamline.net

    Verify that your password is correct, if necessary change the password on the database to a known value.

    Sometimes you can use phpMyAdmin to see the database and the database host will be displayed at the top of the screen.

  5. Supahfly
    Member
    Posted 7 years ago #

    Samboll said: "All it can be is something wrong in your wp-config.php file."

    My hosting company (yahoo) kept replying with "localhost" during the installation, but then, I found one of their help files labeled "Why Can't I Access My Database?".

    It said to use ('DB_HOST', 'mysql') and not 'localhost' in the wp-config.php file.

    Worked for me...

    Mike -Supahfly-

  6. DianeV
    Member
    Posted 7 years ago #

    It's a good idea to try a few things in the config file if "the usual" is not working.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic