WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Whole new issue (domain mapping breaks the server?) (8 posts)

  1. a-kyle
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ok so after vigorously fighting with domain mapping and what not i finally have it going. except for one thing the server is broken now.

    here's the problem:

    I set up a subfolder network and make second site. so sitename.com/site1 and used mu domain mapping plugin to redirect it from sitename.com/site1 to site1.com everything went fine and it worked. so I made site2 and was about to click "add" when I was re-directed to this page "500 internal server error" I have not touched the .htaccess file. not even when it told me to in order to make the network and the network worked fine....

    the whole error message is below. can some one please please help me fix this. I am so close to getting this all working, I am just confused as to why I got this error when i have not ONCE touched the htaccess file.

    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, root@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.
    Apache/2.2 Server at dalhousierealestate.com Port 80

  2. a-kyle
    Member
    Posted 3 years ago #

    Does any one have an answer?

  3. Undo the domain mapping part. Get the site back up and running with the network, and just the network. Create the extra blogs and verify they both work first.

    then we'll work on domain mapping. ;)

  4. a-kyle
    Member
    Posted 3 years ago #

    Sites are up and everything is go. if i domain map site1 it works, but if i do site2 i get a 500 error.

    also site1 is aliased to the main domains. so domain.com/site1 turns into site one which points back to domain.com for some dumb reason, while site2 is its own domain, so domain mapping domain/site2 to site2.com is what breaks it...

  5. so domain.com/site1 turns into site one which points back to domain.com for some dumb reason,

    and that's really what break site 2 :)

    Have you followed Otto's directions?
    http://ottopress.com/2010/wordpress-3-0-multisite-domain-mapping-tutorial/

    If you have cpanel, you *park* the domains, not alias them.

  6. a-kyle
    Member
    Posted 3 years ago #

    Oh Ok. my client had it aliased, not parked I have followed his directions but i got confused, and site 1 was already aliased to domain.com

    how do you park the domains?

    and How does one aliased site cause another non aliased site to cause the error?

  7. By alised, do you mean in Apache? (sorry, heat is getting to my brain here).

    Cuz yeah, you do it in Apache like this

    ServerAlias yourmaindomain.com yourmappeddomain.com

  8. a-kyle
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have no idea its a clients server so I have no idea what he did.
    All i know is that it sais: "This site is aliased" then it gives me the url of the aliased site: "Alias sitename1.com" and underneath that is "url: domain.com"

    we have a second problem of when i do domain map the aliased site to its own domain, and i am forced to re-login putting in my credentials and pressing the log in button does nothing. no reloading, nothing. kinda like it was a form button with no interaction behind it.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic