WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
[resolved] When Publicize posts to Facebook it is not using my Featured Image (4 posts)

  1. marchar
    Member
    Posted 6 months ago #

    I created a post this last week and when publicized to Facebook it used my header image instead of the featured image. It does the same thing when I click the share button for Facebook. The image size of my Featured Image is over 200 x 200 pixels. I am not sure what the problem is.

    This is a link to the post that I am having issues with:
    http://blogphotographybychar.com/weekly-photo-challenge-juxtaposition-a-basketball-game/

    Here is a link to the same post but open (edit mode) on my dashboard of WordPress:
    http://blogphotographybychar.com/wp-admin/post.php?post=442&action=edit

    Here is a link to my dashboard: http://blogphotographybychar.com/wp-admin/index.php

    I am not sure what link you need. I am using the Twenty Fourteen theme.

    I am hoping you can help here and I certainly do hope that I have placed the question in the correct forum thread!

    Char

    http://wordpress.org/plugins/jetpack/

  2. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    When you share a post on Facebook, or when Jetpack Publicize publishes a post to your Facebook page, Facebook crawls the page and looks for Open Graph meta tags in the head to build a complete post preview (with an image, title, description, ...).

    Jetpack automatically adds these Open Graph meta tags to your site, unless you already use another Open Graph plugin.

    Looking at your site, you seem to be using the All In One SEO Pack plugin, that includes a module named "Social Meta". If you activate this module, the plugin will add Meta Tags to your posts that Facebook will be able to use to generate a post preview.

    I hope this helps.

  3. marchar
    Member
    Posted 6 months ago #

    Thank you. I had looked at some of your other forum conversations regarding this matter but I couldn't find anything in relation to the open graph meta tags so I wasn't 100% sure that I was making the correct changes. However, things are working correctly now.

    Can I make a suggestion... You might want to include that once you have made the necessary changes like mine that it doesn't change or add the open graph meta tags to previous blog posts. I actually went back and tried to share an old blog post and it still did not work correctly. Then I happen to think... and I created a new blog post and it was publicized correctly on Facebook.

    Thanks again, Char

  4. nstacey
    Member
    Posted 4 months ago #

    I have been having the same issue for some time and had looked at other forums to try to resolve my issue. This forum finally gave me the answer I needed. Installed All In One SEO and problem solved! Thanks so much for the insight!

    http://www.mywildkitchen.com
    http://www.facebook.com/mywildkitchen

    (I deleted the test post but it worked great.)

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic