WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Fast Secure Contact Form
When I submit an entry into a form, it redirects (21 posts)

  1. smmcats
    Member
    Posted 5 months ago #

    Whenever I add an entry into a form, it redirects to a string
    http://pleasantonmanagement.com/#FSContact1

    I don't have a page or post with this title, I don't want it to redirect at all.

    I have redirect unchecked for all forms, why is this redirecting to this url?

    http://wordpress.org/plugins/si-contact-form/

  2. Mike Challis
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    That is not a redirect, #FSContact1 is a HTML Anchor tag that makes the page scroll to where your form is.
    Is there some problem?

  3. smmcats
    Member
    Posted 5 months ago #

    Yes, would you please fill out the contact form on the home page, then you will see that it redirects away from the home page and doesn't simply display the sent message.

  4. Mike Challis
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    This is a rare condition. To find the cause and fix it, I would need a temporary admin login to your WP. Are you able to let me do that?
    Please contact me here, you do not have to donate

  5. VIRTUALGALFRIDAY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Mike,

    The forms on my client's site were all great until the update a few days ago. Now, the redirect does NOT work. Originally there was no redirect, and it was doing the same thing as smmcats, where it redirects to this: #FSContact5 - and so I said ok and created a thank you page. It still redirects and says page cannot be found.

    I have disabled the theme, didn't work. I have used http in front of the url, doesn't work.

    Please help, because we are using several forms and either we need to fix this, or use a different plugin ;-(

    Nancy

  6. Mike Challis
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    I cannot duplicate the problem, so until someone lets me into their WP to test, I won't be able to do anything.

    You can try to temporarily deactivate all other plugins to determine if another plugin is the cause

  7. VIRTUALGALFRIDAY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Mike,

    I will send you the login to check my client's site. We are OK with it.

    Nancy

  8. Mike Challis
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    Thanks Nancy, I will check this after work. I will reply with the cause and possible fix

    Mike

  9. Mike Challis
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    The problem Nancy is your WordPress is using all the available memory and fails, especially when posting the form.

    I installed this plugin to see usage and available memory limit
    Memory Load and db size Usage
    http://wordpress.org/plugins/wp-memory-db-indicator/

    It shows this in admin footer: Memory usage Mem 62.19 of 64M

    64M is not enough memory for all the plugins you have

    I see these errors in widgets in your dashboard

    Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 384 bytes) in ///wp-includes/SimplePie/Parser.php on line 73

    Please speak to your web host about "increasing the default php memory limit".

    Maybe they can increase it to 128M

    Let me know if that resolves the problem or not

    Mike

  10. VIRTUALGALFRIDAY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Thanks Mike. I removed the plugin and that seemed to fix alot of the quirky issues as far as formatting and such, but the redirect issue still persists. It also now shows memory of 50.57 after the form is submitted, on the 'not found' page.

    I have put in a support ticket with Hostgator to request a PHP Memory increase.

    I will keep you posted.

    Nancy

  11. VIRTUALGALFRIDAY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Well it was upgraded to 256m, and we still get the same redirect error.

    db 14.863M ~ Mem 64.56 of 256MVersion 3.6.1

  12. Mike Challis
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    OK, I will log in tonight and take another look if that is OK?

  13. VIRTUALGALFRIDAY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Yes, please ;-)

  14. tinevdh
    Member
    Posted 3 months ago #

    I have the exact same problem on my site: http://tineathome.com/about/
    Has anyone found out how to delete the anchor tag?

  15. metaldeck
    Member
    Posted 3 months ago #

    same here ... http://industrialfiberglass.net/quote-request/
    It was not happening when I first set up, nor on our other site http://qualitymetaldecking.com/request-a-quote2/ , but now both are. It seems to hover on the redirect page for a few seconds, then (sometimes) continues on the home page, AND sends the form. Other times, it just sits on the redirect, and does not send the form. We use Bluehost ... I don't know what our memory size is ... I don't think we have a lot going on w/either of these sites (memory wise), but what do I know!

  16. metaldeck
    Member
    Posted 3 months ago #


  17. 76-D0-64-DA-4F-5B
    Member
    Posted 3 months ago #

    I have the same problem with a migrated form: http://www.hlc-hoexter.de/anmeldung-kursprogramm/

  18. 76-D0-64-DA-4F-5B
    Member
    Posted 3 months ago #

    I have the same problem with this migrated form:

  19. tinevdh
    Member
    Posted 3 months ago #

    My problem was resolved by changing this:
    go into your admin panel
    go to plugins
    choose FS contact form
    click on the advanced tab
    find: Enable an HTML anchor tag on the form POST URL.
    and UNCHECK it
    your form will now redirect to your page and not to the form

  20. 76-D0-64-DA-4F-5B
    Member
    Posted 3 months ago #

    I have fixed the problem by setting the redirection timeout to 0.

    I took a look into file "class-fscf-process.php". Setting redirect timout to 0 the following code is executed:
    wp_redirect( $ctf_redirect_url );

    Using a meta refresh value > 0 this meta refresh piece of code is executed:
    self::$meta_string = "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"$ctf_redirect_timeout;URL=$ctf_redirect_url\">\n";

  21. BaronHigbee
    Member
    Posted 2 months ago #

    Tried almost everything listed above to no avail. I have turned off almost all of my plugins as well just in case, but no joy there either. I can also say that all other forms on the site are working properly with the same setup, so I'm a little mistified.

    Problem form is here : http://www.shadowboxlive.org/community/donation-requests

    Working form example here : http://www.shadowboxlive.org/volunteering

    I have also pulled the extra php calls on the problem page as well just to check, but nothing there either. Same result no matter what I do. Thanks for all your work - this plugin is the bomb

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic