WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

JW Player for Flash & HTML5 Video
[resolved] What Type Of JW Configuration Am I Using?? (30 posts)

  1. B
    Member
    Posted 4 months ago #

    Dear JW Support,

    1. Referring to thread ... http://wordpress.org/support/topic/play-video-in-a-slider-widget-from-an-s3-hosted-url?replies=12#post-5384348 ... you had me use a shortcode string ... example ... [jwplayer file="https://s3.amazonaws.com/MyFileBucket/TodayTest-2014-03-18-1-33-PM-File.mp4"] ... and in a simple text widget, it's working, the video shows up and it plays, when you click play, woo hoo, yay!

    2. Now it is time to tweak and customize.

    3. So, I am reading in the support section of the main JW website ... http://www.longtailvideo.com/support/jw-player/31561/getting-started-with-the-wordpress-plugin ... and I am trying to school myself and understand exactly what type of installation/configuration is being used when I use the shortcode string you gave me, as noted above?

    4. For instance, I know that I did not upload the video file into my WP Media Content, so the video/media never made contact with the WP Media Library, and according to the Support Documentation, as I currently understand it all, I am able to manipulate/control the video from within the WP JW Player Plugin, ... when/if, ... you load the media/video into the WP Media Library, but I have not done that.

    5. So how do I get to configure/manipulate/control the video, in my case, since you gave me specific shortcode to use, [jwplayer file="xxx.mp4"] ... since my video is hosted in an Amazon S3 Account?

    6. Which is why I asked, "What type of installation/configuration is being used in my case?"

    7. As I do not see how to tweak and control my video's playback and appearance, since it's not uploaded into the WP Media Library. Do I get to control it, I would think I do, I just don't see where I get the access to those controls and tweaks.

    8. Lastly, I made a 'custom player' and then I wanted to delete it, and I cannot delete it, ... I get an error message ... Warning: unlink() [function.unlink]: No such file or directory in /home3/myname/public_html/mywebsite.com/wp-content/plugins/jw-player-plugin-for-wordpress/framework/LongTailFramework.php on line 121

    Thanks,
    B

  2. B
    Member
    Posted 4 months ago #

    Dear Support,

    1. Upon further testing of the video playback across all five browsers, here is the report:
    a.) MS Explorer ... NO ... Error Message: The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported: https://s3.amazonaws.com/FCMTestBucket/TodayTest-2014-03-18-1-33-PM.mp4
    b.) Google Chrome ... YES ... I would like to give the video a thumbnail image.
    c.) Mozilla Firefox ... YES ... Same here, I'd like to give the video a thumbnail image.
    d.) Apple Safari ... NO ... the circle icon spins, but the video never plays.
    e.) Opera ... NO ... the video does not show the center-screen arrow icon, but, if you click the lower-left hand corner play button, sound only, will begin, no visual video plays, the screen stays black.

    That's the scoop, please diagnose and prescribe!

    Thanks much,
    B

  3. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Can I see where this is running?

  4. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Support,

    Yes, of course. Here you go, ... http://www.fixcreditmyself.com. I look forward to your prescription and diagnosis doctor.

    Grins,
    B

  5. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    This is using JW5. Have you thought about updating to JW6?

  6. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Support,

    Ok, well, I am game for whatever is gonna make it all work, ... as in, if that's what has got to be done, it shall be done, because I cannot have it not work on MS Explorer, Apple Safari, and Opera.

    The shortcode string you gave me to use, is accessing, I guess, strictly JW5 coding/language/programming?

    So, I am assuming that you are telling me that if I upgrade, then the video will play properly across all browsers???

    Now, as for Item No. 8 above, is upgrading going to rectify the problem of not being able to delete the 'custom player(s)' I made, whilst fiddling around with the JW Player Plugin???

    I will work on understanding the upgrade to JW6. Answer me questions above Popeye, and I am sure I'll have more. :)

    Thanks much,
    B

  7. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    Yes, I would try to upgrade to 6, it has improved html5 and cross browser support.

  8. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Hiya, ... well I hit the upgrade to JW6 button in the WP JW Player Plugin and viola, I was able to successfully, easily delete the 'players' I created whilst testing and fiddling with the plugin when it was in JW5 mode.

    Cannot wait to see if we have the video playing across all browsers now, ... am gonna give the changes an hour or so to propagate, dump all browser histories, do the ipconfig /flushdns ... and then I will test all browsers and be back to report.

    I will keep you posted (and the support string), on how it goes. Questions and updates, ... forthcoming. :)

    Thanks much,
    B

  9. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    Np :)

  10. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Here's the rundown ...

    1.) MS Internet Explorer ... NO ... ERROR MESSAGE: Error loading media - File could not be played.
    2.) Google Chrome ... YES
    3.) Mozilla Firefox ... YES
    4.) Opera ... YES
    5.) Apple Safari ... NO ... PROBLEM: Video skin shows up fine, when you hit the play button in center of player, nothing, the center icon just spins; you can stop the spinning by hitting the center button; next when you hit the play button in the lower left-hand corner, you get the same thing, the center icon spins.

    Ok, coach, now how do I get MS Internet Explorer and Apple Safari to behave?

    Thanks much,
    B

  11. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    Ok, link please?

  12. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Here you go ... website ... http://www.FixCreditMyself.com ... and link to the Amazon S3 file ... https://s3.amazonaws.com/FCMTestBucket/TodayTest-2014-03-18-1-33-PM.mp4.

    Thanks much,
    B

  13. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    The issue is that your mime type for the video is - application/octet-stream

    But it should be - video/mp4

    This can be set server side.

  14. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Yeah, um, throw me a little layperson lingo here, ... like are we talkin' settings in the plugin, or settings in the Amazon account???

    Where do I get hold of the mime type for the video, my video??? Pray tell, please, with sugar on top? Where does this mime live? (Just being a tad silly.)

    Thanks bunches,
    B

  15. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    Settings on your amazon account. I am not sure where in the account it needs to be set, but it needs to return the proper mime type / content type.

  16. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Ok, thanks on that ... at least I know where to go looking now. I will fish around in the Amazon settings and see what I see.

    Will report status as I am able ... off to find the mime ... I've been exposed to too many creatures in the Fae world ... ha, ha, a mime sounds like it came right out of Lost Girl, lol.

    Thanks very much,
    B

  17. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    YAY! Woo Hoo! I finded it!

    Here it is/was ... All Buckets > MyFile-YourFile > Properties > Meta-Data > Key: Content/Type > Value: [video/mp4] is not an option!??

    How about ... [audio/mpeg] ... there are 15 different options, and video/mp4 is not listed among them as such. This listing, ... 'audio/mpeg' is an option. What say you?

    The only other settings option that I can ascertain may be relative here is, ... All Buckets > MyFile-YourFile > Properties > Details > Server Side Encryption: None or AES-256.

    Let me know.

    Thanks much,
    B

  18. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Update, ... while I am waiting to hear back from you, I selected the [audio/mpeg] option, and then checked to see if the video would play via MS Internet Explorer, and it did not, the same error message displayed; and yes I dumped history to get a fresh load of the website to the browser.

    Next, I go back into Amazon to re-select the setting I was on, which was the incorrect, [application/octet-stream], and that setting is no longer present in the options???

    What is now present in the option is, [binary/octet-stream], so this is beyond me, of course, but that's what I've got so far, just keeping you posted.

    Thanks much,
    B

  19. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Update, ... while I am waiting to hear back from you, I selected the [audio/mpeg] option, and then checked to see if the video would play via MS Internet Explorer, and it did not, the same error message displayed; and yes I dumped history to get a fresh load of the website to the browser.

    Next, I go back into Amazon to re-select the setting I was on, which was the incorrect, [application/octet-stream], and that setting is no longer present in the options???

    What is now present in the option is, [binary/octet-stream], so this is beyond me, of course, but that's what I've got so far, just keeping you posted.

    Thanks much,
    B

  20. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Update, ... while I am waiting to hear back from you, I selected the [audio/mpeg] option, and then checked to see if the video would play via MS Internet Explorer, and it did not, the same error message displayed; and yes I dumped history to get a fresh load of the website to the browser.

    Next, I go back into Amazon to re-select the setting I was on, which was the incorrect, [application/octet-stream], and that setting is no longer present in the options???

    What is now present in the option is, [binary/octet-stream], so this is beyond me, of course, but that's what I've got so far, just keeping you posted.

    Thanks much,
    B

  21. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Sorry that posted three times, the screen refresh did not show post!

    Thanks,
    B

  22. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    I do not know much about how Amazon defines their content types. I would reach out to their support about this.

  23. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    1. Ok, I will get with the Amazon support team.
    2. If I just tell them that JW Player Support tells me that the following is what I need for their video player to operate ... Properties > Meta-Data > Key: Content/Type > Value: [video/mp4] ... they should be able to translate what that means for their systems operation.
    3. I will post the outcome for the benefit of all. Stay tuned.

    Thanks much,
    B

  24. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Here's the latest ...

    1. This was crazy-stupid-simple easy ... if you want the Properties > MetaData > Key: Content/Type > Value: [video/mp4] ... to be video/mp4 ... then you type in ... video/mp4 ... just like that, video/mp4, for the noobs, no brackets, just the word, forward slash, word ... video/mp4, and viola, the video now plays in MS Internet Explorer Browser. Found the instructions on this via this string from the AWS - Amazon Web Services Support Forums ... https://forums.aws.amazon.com/thread.jspa?messageID=420907&#420907.
    2. The only holdout now is Apple Safari ... same spinning center icon occurs in the Safari Browser ... even with the Key: Content/Type Value: video/mp4 settings in the AWS S3 Properties for the specified file.
    3. So, my dearest JW Player Support Person have you got any ideas on getting Safari to be able to play the video? All four of the other browsers are now playing nice in the collective internet sandbox with my all-important video, but not Safari.
    4. Can you remedy this? Or explain it from here? We have now satisfied the demands of the JW Player coding language/software, inasmuch as it required the Key: Content/Type & Value: video/mp4 settings ... and still no Safari? Now what could the problem be?
    5. Also, from that Amazon Support string noted above, bear in mind that, you can type in a setting/option, who knew, for the 'Value:' AND you can add another line of MetaData Key: & Value: settings/options ... so is that maybe what has to be done to satisfy Apple Safari Browser??? ... oh great and superior JW Player enigma-solver? :)

    Thanks much,
    B

  25. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    Your link, http://www.fixcreditmyself.com/, the video plays fine for me in Safari?

  26. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Really?!!! OMG! I will go check again now! That is delightful news! BRB - Be Right Back!

    B

  27. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    1. I went to the site via Safari ... I still get the spinning center icon.
    2. I did an ipconfig /flushdns
    3. I dumped history.
    4. I dunno what else to do to be sure my end is clear and that my cpu initiates a fresh request/load of the site.
    5. Any thoughts?

    B

  28. JW Player
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 months ago #

    Have you had others check this? I simply went to your site, pressed play, and it played for me quickly.

  29. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    Dear JW Player Support,

    Update ...

    1. No, I have not had others go to the site, but you did and thank you very much.
    2. That was good enough for me to then know that the video IS PLAYING ... and that, the problem is likely on my end, with my setup.
    3. Then I spoke to a friend, who said, hey B, you've got an Apple device, go see if it plays on the Apple device, it's a tablet, and viola, the video plays on the Apple device!!! Yay!!!
    4. I operate with a Windows laptop, running Vista 64 bit, and have Apple iTunes access and have often had Apple updates like QuickTime, which sometimes you need as you surf the web, to be able to play various bits of media. And for me the video DOES NOT play on Apple Safari running on a Windows device, and this is okay, I mostly have Apple Safari, not because I am a fan the browser per se, but more because I test with it, and now, I know/see that the test, and use of, the Safari Browser is not accurate. Also, a little research yielded the fact that, Apple is not likely to continue to develop Safari for Windows users.
    5. With that said, that last sentence, we are complete! And completely resolved on this issue/ticket. THANK YOU!! Can we get high five, yeah buddy!!

    Thanks very much,
    B

  30. B
    Member
    Posted 3 months ago #

    SUMMARY:

    1. The configuration/plugin was at JW5 ... it was upgraded to JW6.
    2. All browsers are now playing the video.
    3. The biggest issue in this support thread was the MetaData > Key: Content/Type > Value: video/mp4. This option has now been added by simply typing in the exact option of ... video/mp4 ... to the Amazon S3 Account under Properties for your given file, which then resolves the other browsers holding out and not playing the video, MS Internet Explorer, Opera and Safari. Now they all play the video, success.
    4. This ticket/topic/post/thread/issue ... is resolved!
    5. Big THANKS to JW Player Support!

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic