WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
Watermarking PNG file with transparent PNG watermark doesn't keep transparency. (5 posts)

  1. V0174
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hello,
    after upgrading WordPress and Nextgen to the latest version, I found several issues. I managed to solve all but one of them:
    When I have a PNG image in gallery and I apply an image watermark (a PNG file with transparency), the watermark is not transparent, but has a background color, which is extremely ugly :)
    When I try the same with JPG file, it works OK, watermark is transparent.
    I have tried several files. Everything worked OK even with PNG files before the update.

    Questionnaire:
    - WordPress up to date? Yes, 3.8.
    - NextGEN up to date? Yes, 2.1.40.
    - What version of NextGEN Gallery did you upgrade from? Not sure. Old version was about 6 months old.

    (please confirm the following, with your server host tech) :
    - MySQL up to date (at least 5.2.4)? No, 5.1.70, but I guess that's not connected to this issue.
    - PHP up to date (at least 5.0)? 5.3.27
    - The mod_rewrite Apache module activated? Yes
    - PHP Safe Mode OFF? Yes

    Additional information that will help us find a solution:
    - Who are you hosted with? http://www.svethostingu.cz
    - What theme are you running? LightWord
    - Which plugins do you have installed and activated? Captcha, Comment Reply Notification; Contextual Related Posts; My Link Order; NextGEN Gallery by Photocrati (obviously); Organize Series; Tweet, Like, Google +1 and Share; W3 Total Cache; WordPress Database Backup; WordPress Download Monitor
    - Does this error still occur if you switch your theme to the WP default, and deactivate all plugins except NextGEN Gallery? I can't check without disrupting the web service. I don't have a test enviroment.

    http://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

  2. V0174
    Member
    Posted 6 months ago #

    Guys, if you don't have any solution, at least please write if you experience the same problem or if it's OK for you.
    Thanks.

  3. grk
    Member
    Posted 6 months ago #

    have the same issue, will post if I find a fix

  4. jslom
    Member
    Posted 5 months ago #

    Same here.. White background on transparent image..

  5. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    @V0174 - I have seen a similar report, but I was never able to re-create the issue on any test site or even the actual end-user's site.

    Unfortunately, if we cannot recreate an issue it is extremely difficult to troubleshoot and find any sort of work-around or correction.

    Please feel free to submit a Bug Report (http://www.nextgen-gallery.com/report-bug/ ... please reference this topic) so we can take a closer look at what might be going on.

    We will need log in and FTP credentials for the WordPress installation, too, please include those with the Bug Report.

    Thanks!

    - Cais.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic