WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Visual editor not functioning (8 posts)

  1. seoguru
    Member
    Posted 6 years ago #

    I installed WP a few weeks ago, did not install any plug-ins, but the visual editor is not working.

    I see the 'visual' and 'code' tabs, but clicking on them has no effect. I can only fill out code.

    The checkbox 'use the visual editor when writing' (in 'Your Profile') is checked.

    Does anybody have an idea what the problem might be?

  2. uncladchef
    Member
    Posted 6 years ago #

    Are you using FireFox? Maybe it works in IE?

    Or try installing the TinyMCE Editor Plugin.

  3. ImJustCreative
    Member
    Posted 6 years ago #

    SHARE-IT Plugin
    I have found out that in my case, this plug-in causes the problem with the

      Visual Editor

    options disappearing. So please be wary of this potential clash.

    This is a huge problem already documented here in the forums.

    Since scouring the WordPress forum's about this I almost gave up with finding a cure. Simply, for 'apparently' no reason (and I use apparently loosley here) the Visual Editor would vanish. Now it seems there are several manifestation's of this. More...

    One is the actual Visual Editor would actually vanish completely, leaving you with just the Code tab.

    The other one, which I suffer from, would be that the actual Visual Editor menu options would disapear. So you still had the Visual Editor and Code tabs visible, but any way of actually selecting any of the (I will now use the abbreviation VE) VE options would be impossible, as there were not any to choose from.

    Leaving for a very frustrating time.

    It's a very common issue, with many contributory factors. Some are just messed up experimental coding, breaking WordPress. I know, I was a prime example of this.

    Others though, seem on the outside to be utterly random. I have seen people go to extreme lengths to remedy this issue, with no luck. There are some htings you can do that sometime's sorts the problem out, but ultimately, for the number of people, they are stuck without hope.
    Im don't have a miracle solution, but I do have a contributory cause in my particular experience, so it can be added to the one of many external factors.

    Simple, it was the Share It plug-in. Deactivate it, the VE would appear. Activate the Plug-in and the VE would disappear. Now I don't know why I didn't figure this out earlier. I thought I had de-installed all plug-ins as part of the elimination procedure, clearly not.

    But this is a reproducible error and is not a fluke.

    Hope this helps

    [sig moderated]

  4. brainthedrain
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have the same problem and I never even installed that plug in you are talking about.

  5. ccozzi
    Member
    Posted 6 years ago #

    HA! that was a good tip up here. Indeed, the visual editor is visible in IE, NOT in FF. How's that for RFC compliance.... Is this a bug in WP?

  6. MattButts
    Member
    Posted 6 years ago #

    Just a thought here ... my website host recently required that I upgrade from PHP4 to PHP5. Could this be the cause of the visual editor glitch?

    I also tried upgrading to WP2.5 but no joy.

    I really miss the VE. I found a workaround in MSWord but it's not nearly as elegant.

    Matt Butts
    matt@themindofmatt.com

  7. rodolfo000
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have the same problem, i try FF, IE7 and Safari and nothi, also i doesn't have the Share-it plugin

  8. rodolfo000
    Member
    Posted 6 years ago #

    Ok, never mind, i solve it.

    my "use visuel editor" option of my profile was unchecked, sorry guys, im really a noob in this :S

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic