WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

124

Visual Editor in 2.5 (91 posts)

  1. thelazygeisha
    Member
    Posted 6 years ago #

    Is anyone else having an issue with the visual editor in WP 2.5?

    When I attempt to insert an image or a link, the dialog window pops up but it's blank -- no place to insert links or other info, just a blank square.

    Not sure if this is a setting (doubtful) and I don't think it's a browser issue.

    Any help or suggestions is appreciated.

    Thanks,

    - nina

    Edit: In HTML mode the dialog boxes function.

  2. thelazygeisha
    Member
    Posted 6 years ago #

    It does seem to be a browser issue... just checked on another machine and it works fine. ugh!

  3. angsuman
    Member
    Posted 6 years ago #

    In which browser you had the problem and in which was it fixed?

  4. craigcooperphoto
    Member
    Posted 6 years ago #

    This one works for me

    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13

  5. Riri Audiya
    Member
    Posted 6 years ago #

    Yes, I have some problem with you.
    I use Mozilla Firefox.

  6. ojaba
    Member
    Posted 6 years ago #

    Yes, I have some problem with you.

    I hope wordpress team don't fix me to Firefox.

  7. VandaExpress
    Member
    Posted 6 years ago #

    Also have the same problem, using Firefox.

  8. wordpressfan
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm having the same problem using FF 2.0.0.13.

  9. sacredpath
    Member
    Posted 6 years ago #

    This might sound minor, but clear your browser cache and see if that takes care of it as was found in this thread:

    http://wordpress.org/support/topic/164266?replies=5

  10. joneshatyai
    Member
    Posted 6 years ago #

    same problem FF 2.0.0.13
    āļībut OK with Safari 3.1(525.13)

  11. sacredpath
    Member
    Posted 6 years ago #

    That's rich. Safari used to be the bast**d stepchild.

  12. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    Works fine for me in FF and Safari for Windows (latest beta). Might want to double check the permissions on all the WordPress files. I did have a minor javascript issue when upgrading, fixing permissions to 644 corrected it. Old version of the WP-Amazon plugin also broke parts of the editor for me, so plugins can break that as well.

  13. Andrew Ozz
    WordPress Dev
    Posted 6 years ago #

    Most likely the browser is trying to use cached files from 2.3. Trying to right-click in the popup and selecting Refresh or This Frame->Reload while holding down Ctrl/Shift usually fixes it straight away.

  14. facibus
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi,

    I use FireFox 2.0.0.13 under OSX - the visual editor seems to have a number of issues that any amount of cache-clearing and refreshing don't seem to be helping.
    - the insert link popup is blank
    - the insert image popup (from Add Media Add an image) has the same "specified file failed upload test" issue that was mentioned in another thread.
    - insert image popup (from Add Media Add an image) is resizing images to not more than 300 pixels wide
    - the edit image information popup (icon in the main editor toolbar) is blank
    - on edit posts seem to be losing linefeeds in the rich editor.

    Permissions are the same as they have always been, and should have been. I've used this interface in various blogs a couple of hundred times in the last 12 months or so, and all of the above are errors new to 2.5.

    Screenshots of some of the above at http://onblogging.com.au/2008/03/30/wordpress-25-its-here-its-queer-it-wants-another-beer/
    (please delete the URL if it contravenes forum rules)

    Cheers, Andrew

  15. facibus
    Member
    Posted 6 years ago #

    Sorry,

    I should have added - I am unable to replicate any of the above errors in Opera 9.24 under OSX except for the "specified file failed upload test" one.

    Under Opera, there is an additional issue - the insert image popup (from Add Media Add an image) does not allow me to insert an image into a post at all - the Gallery tab shows the image after the "upload test" error, but does not contain an "Insert image into post" button.

    Cheers, Andrew

  16. yahyakurniawan
    Member
    Posted 6 years ago #

    I cannot switch to visual editor. My text editor is always in HTML mode, what happened?

  17. hellveen
    Member
    Posted 6 years ago #

    yahyakurniawan, I have the same problem.
    At first it was all good. But when I switch to HTML editor, for pasting YouTube video code, it's lock. Now I cannot switch to Visual editor, even if "Use visual editor" in profile information is checked, only HTML editor.
    The same problem I met in WordPress 2.3. I wrote to support forum, but problem wasn't resolved. There were many people, which had that problem (locking visual editor). (link)
    I hope this bug will be fixed as soon as possible.

  18. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    ...and all of the above are errors new to 2.5.

    No, they're not. Lots of people had similar problems with 2.3, 2.2, and 2.1. Essentially, it's some kind of issue with your browser or installation. Why? Well, two reasons... a) it works fine for me in Firefox and b) it's always some kind of server problem. Usually it's because the webserver doesn't much like ajax calls for some reason.

  19. hellveen
    Member
    Posted 6 years ago #

    I tried it on my general browser - Firefox 2.0.0.12, and on Internet Explorer 7.
    I cleaned the cache, but there wasn't any result.
    I think the reason of this problem is on incompatible some elements of TinyMCE with browser or provider cache... Why this problem is migrating from version to version?

  20. EazyVG
    Member
    Posted 6 years ago #

    Just installed 2.5 and I can't see the WYSISYG Visual Editor icons, i.e. bold, italic, add image, etc. Also no icons rendered for Add Media.

    Basically no icons are to be seen or rendered.

    Using Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-GB; rv:1.8.1.13) Gecko/20080316 SUSE/2.0.0.13-1.1 Firefox/2.0.0.13

    Urgently needs to be either resolved or fixed if it is a bug!!!

  21. hellveen
    Member
    Posted 6 years ago #

    One way for solving this bug is:
    -reinstalling wordpress 2.5
    I extract wordpress2-5.zip to my blog directory once again and replace all files.
    Visual editor is working. But how long it will be continue?

  22. sn0wman
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have problems with the visual editor (it's stuck in HTML mode) only when the NextGen Gallery plugin is active.

  23. elfreakz
    Member
    Posted 6 years ago #

    i get this problem too. the write post is all in html. there is no visual edit. tried in both IE and firefox. same problem.

  24. Eyebee
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have more than one blog, albeit on the same server, but different domains.

    So far I've installed on three blogs.

    One worked fine, the other two didn't.

    I couldn't get the Visual editor to work at all, either in Firefox 2.0.12 or Firefox 3b3.

    Trying IE8 there was no title box, and no editor tabs whatsoever. IE7 gave me non-visual editor, as in Firefox. Things not working in IE never surprises me anyway, as it's a pretty dysfunctional non compliant browser in all versions.

    Anyway, the fix I found was to completely delete the tinymce directory which is located at /wp-includes/js/tinymce and re-upload it. That got the visual editor working 100% for me, on both sites, in Firefox 2 and 3. (windows and linux) IE7 seems to work ok, and IE8 beta 1 even too, although it makes a huge title box.

  25. hellveen
    Member
    Posted 6 years ago #

    Eyebee, I tried your way, but it doesn't ix the bug (I have two blogs - in one I solve this problem in this way)

  26. elfreakz
    Member
    Posted 6 years ago #

    i think i found the way to fix this.

    try re-install wp 2.5. or maybe you can try deactivate all plugin. then go to write post. see if the visual edit appear or not. in my case, it appear when i deactivate and active my plugins. now its in visual mode. check it 2 times, during deactivate plugins and active all plugins. it should appear by now :) hope thats help.

  27. _bebe
    Member
    Posted 6 years ago #

    i have the same problem. i tried it both in Firefox & IE.
    and it still doesn't work. (so how do you fix it???)

    http://img.photobucket.com/albums/v335/so-lushious/wordpress-error.jpg

  28. elfreakz
    Member
    Posted 6 years ago #

    _bebe did you try my way?

  29. Mellco
    Member
    Posted 6 years ago #

    Why is tiny_mce_gzip.php empty in 2.5? My visual editor stopped working again and I can not do the fix on tiny_mce to get it back up.

    I am using gzip compression. Any thoughts on this?

    This is the fix that worked for 2.3

    /wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_gzip.php

    and found this code:

    if ((in_array('gzip', $encodings) || in_array('x-gzip', $encodings) || isset($_SERVER['---------------'])) && function_exists('ob_gzhandler') && !ini_get('zlib.output_compression') && ini_get('output_handler') != 'ob_gzhandler') {
    $enc = in_array('x-gzip', $encodings) ? "x-gzip" : "gzip";
    $supportsGzip = true;
    }

    Immediately after I overrode the $supportsGzip var with a false value by inserting the following line after the block reference above:

    $supportsGzip = false;

  30. elfreakz
    Member
    Posted 6 years ago #

    try re-install wp 2.5. or maybe you can try deactivate all plugin. then go to write post. see if the visual edit appear or not. in my case, it appear when i deactivate and active my plugins. now its in visual mode. check it 2 times, during deactivate plugins and active all plugins. it should appear by now :) hope thats help.

124

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic