WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Vimeo Embed Issues (5 posts)

  1. lukebenjamin
    Member
    Posted 2 years ago #

    Okay, as a lot of you are aware by now Vimeo decided to make some changes to its API.

    Unfortunately, this has affected WordPress and embedded Vimeo videos on it. A temporary quick fix was discovered and is working for most people. It is almost working for me but for one issue...when I open up a WordPress page within a WordPress template, all the videos appear no problem. However, I have a website where I call certain WordPress pages into my code (which is not a WordPress template) by using code like:

    <?php
    $page_id = 49;
    $page_data = get_page( $page_id );
    $content = apply_filters('the_content', $page_data->post_content);
    echo $content;
    ?>

    Now this page works fine within a template, but as soon as I call it out from a html page with this code, any new videos that I link to now do not work.

    Anyone else experience this or know if there is a fix for this?

    Cheers.

  2. For those confused, WP will patch this in the next release.

    lukebenjamin - Which patch did you use?

  3. lukebenjamin
    Member
    Posted 2 years ago #

  4. Are you using the code as a plugin or in your functions.php?

    Try which ever one you're not using. I suspect it's just not being called for some reason.

  5. lukebenjamin
    Member
    Posted 2 years ago #

    I tried out both - however, I got it to work. I just got the Vimeo video to be uploaded again and then it worked...very strange but I can't complain.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic