WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Back End Instructions
[resolved] version 3.0 not working with wordpress SEO and Google Analytics for WordPress (7 posts)

  1. tobyhage
    Member
    Posted 1 year ago #

    Back end instructions version 3.0 is not working with wordpress SEO and Google Analytics for WordPress from Joost de Valk.

    http://wordpress.org/extend/plugins/back-end-instructions/

  2. Doodlebee
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    What does "not working" mean? Are you getting any error/warning messages? What's it not doing that it should be? I need a little more to go on, please. Thanks!

  3. tobyhage
    Member
    Posted 1 year ago #

    When i activate one of the plugins wordpress SEO or Google analytics for wordpress the menu-item in the mainmenu is disappeared.

    There are no errors/warnings.

    When is use the direct link http://www.example.com/wp-admin/edit.php?post_type=instructions after the menu-item is disappeared i will get the overview with instructions.

    So probably the only problem what occurs is the removal of the menu-item.

  4. Doodlebee
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Okay thanks - I'll look into it an see what I can find.

  5. Doodlebee
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Okay, I've found the issue. For some reason, when you activate either plugin, it's rendering the options for my plugin as "null". Turn them off, and there's no interference with my plugin options. (if you print_r($options) within any of my functions, they are returned as "null" when the Yoast SEO or GA is activated. Turn 'em off, and my options show up fine.)

    I'm currently trying to sort out *why*. But at least now I know what's going on - as far as why the menu item is disappearing...

    for the time being, you can open up the instructions.php file, scroll down to the lines that start at 443 ( $args = array('labels' => $labels,) and just replace '$show' with 'true' on the show_in_menu and show_ui lines. That makes it come back.

    Thanks for letting me know about this. I'll continue to try and sort out why these two plugins make everything ignore my options.

  6. Doodlebee
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Okay - got it. It was a variable naming conflict (absolutely my bad - I forgot to prefix one!) I'll upload the changes in a moment. Thanks again for letting me know :)

  7. tobyhage
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for solving the problem :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.