WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Genesis Layout Extras
Using GLE with plugin "Portfolio Post Type" (2 posts)

  1. Tom
    Member
    Posted 11 months ago #

    Using the theme Eleven40-Pro with default layout content-sidebar.

    http://keypresswp.com/genesislab/portfolio/

    I am having a problem with the layout setting for archives of a custom post type that is setup using the plugin "Portfolio Post Type" [http://wordpress.org/plugins/portfolio-post-type/]. The plugin registers a post type of "portfolioposttype". I have successfully created a portfolio post and can view the portfolio archive.

    Using Genesis Layout Extras, under "Additional Post Type Support" I have checked:

    • Include Genesis Inpost options for ALL public Custom Post Types? (global)
    • Enable Genesis Archive Settings for ALL public Custom Post Types? (global)

    In the post editor for a Portfolio post, I can now change the layout from the Genesis default to "Full Width Content". This displays the portfolio post full-width as expected. [http://keypresswp.com/genesislab/portfolio/portfolio-entry-1/]

    Using the menu item "Archive Settings" under the Portfolio post section I have specified "Full Width Content" under Layout Settings, but the portfolio archive does not display full width, rather it displays using the theme default (content-sidebar). [http://keypresswp.com/genesislab/portfolio/] I tried this also with the setting "Sidebars below content" with the same wrong result. This setting does work for the author archive [http://keypresswp.com/genesislab/author/metrodemo/].

    Can you help or do I have to chase the author of the other plugin? :)

    http://wordpress.org/plugins/genesis-layout-extras/

  2. daveshine (David Decker)
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    @Tom Hickey:
    Hi there!
    Thanks for your feedback!

    The issue you are having seems not be related to that other plugin. This other plugin just registers the post type, does nothing with the templates.

    With my plugin you are already added layout options support for that post type, and as you wrote, for the single entries it does work.

    I cannot fully locate the problem here, but I assume you are one of those effected by that mysterious change/ bug in Genesis that is related to setting/ saving of (default) layouts. So it sometimes gets stucked in "Content-Sidebar" for various sections.

    I am currently with some other Genesis developers/ contributors are testing out what the issue in Genesis or my plugin may be at all.

    In the meantime, a test account on your site would really help to find any possible bugs on behalf of my plugin. My contact is: http://genesisthemes.de/en/contact/

    Thanks, Dave :)

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic