WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] User password works for a while, then doesn't (2 posts)

  1. Michelle Panulla
    Member
    Posted 3 years ago #

    This particular issue has happened to two of my clients on separate sites and on separate hosting platforms. Their passwords work just fine for a while, then they suddenly stop working. At first I thought they were mistyping, but it seems this is not the case. (They can't reset their passwords, either.)

    For the first client, I went directly into the database using phpMyAdmin and changed the password and used MD5 to encrypt it. This seems to have fixed the issue, and the new encrypted string (once the database double encrypted it) is slightly different than the original encrypted string.

    I'm going to try this method again with the second client, but was wondering if anyone else is having similar issues? My password works just fine - but I created my User account before I upgraded to 3.0.1. Is there a problem with encryption using 3.0.1?

  2. Michelle Panulla
    Member
    Posted 3 years ago #

    The problem may have been that these clients were in different countries. When I set the passwords in the USA, the clients couldn't make them work in Canada or Belize. Just changing the password in the database fixed the problem for Belize, but not Canada. I had to change the password for Canada to one that only contained letters, no numbers or special characters. From there, the client could log in and change the password to something stronger with special characters.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic