WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Uploaded new theme doesn't show (29 posts)

  1. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    I have the uploaded theme in the wp-content/themes folder, but after logging out and back in, it doesn't show in the presentation area

  2. James
    Happiness Engineer
    Posted 8 years ago #

    Was it a WordPress v1.5 theme, or a WordPress v1.2 style? What was it called? And, where did you get it from?

  3. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

  4. James
    Happiness Engineer
    Posted 8 years ago #

    And, you uploaded it directly to /wp-content/themes/, so you now have /wp-content/themes/journalized-sand/ with files as such: /wp-content/themes/journalized-sand/style.css ?

    http://codex.wordpress.org/Using_Themes#Using_Themes

  5. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    Correct, I was able to go into the theme folder click on journalized-sand and see the files

    I uploaded it after unzipping it
    Edit, the permission are all on for wordpress as well

  6. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    Bump for more help

  7. moshu
    Member
    Posted 8 years ago #

    Are you saying you can see the folder and the files via FTP, but they don't show up in the Presentation section of the admin panel?
    If everything is OK, could it be a cache issue?

  8. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    That is correct, I have them on FTP, however they don't show in the presentation. I have tried accessing from another pc and they don't show there either.

  9. moshu
    Member
    Posted 8 years ago #

    Can we have a link?

  10. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    A link for the theme used? or the FTP?

  11. To your WordPress install.

  12. moshu
    Member
    Posted 8 years ago #

    To your site, what else?
    (the URL linked to your name is redirected to a blogspot site)

  13. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    My site is http://www.fibbit.com
    My upload was to: fibbit.com/wordpress/wp-content/themes/journalized-sand/

  14. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    When I upload these folders I drag and drop them into my FTP section of wordpress/wp-content/themes.
    They look like they should work, but they don't show in the presentation when I log in

    I now have 3 templates in my ftp server, but they don't show in the wordpress presentation area. Do I need to do something else?

  15. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    Bump for continued help

  16. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 8 years ago #

    What are the names of ALL the themes you uploaded ?

  17. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

    journalized-blue, journalized-sand, slashdot and the classic one- since I screwed it up in trying to play with the html.

  18. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 8 years ago #

    404
    http://www.fibbit.com/wp-content/themes/slashdot/style.css
    http://www.fibbit.com/wp-content/themes/journalized-sand/style.css
    http://www.fibbit.com/wp-content/themes/journalized-blue/style.css

    Blank
    http://www.fibbit.com/wp-content/themes/classic/style.css

    and yet this
    http://www.fibbit.com/wp-content/themes/default/style.css
    exists.

    I'm at a loss ... I would suggest that you have someone else look at the files / permissions etc because the Classic being blank is odd enough without the others being there - and I checked that they were not another /theme-name/ down too.

  19. FFL
    Member
    Posted 8 years ago #

  20. BillyG
    Member
    Posted 8 years ago #

    I have the same problem... my Presentation screen says: "The template files are located in wp-content/themes/billyblogirlardo. The stylesheet files are located in wp-content/themes/billyblogirlardo." but after uploading 2 theme folders via Filezilla, all I get at this location is "Fatal error:... as shown here http://billy-girlardo.com/WordPress/wp-content/themes/billyblogirlardo/

    I was able to switch themes no problem while in Xampp but not now, any help would be greatly appreciated. TIA.

  21. James
    Happiness Engineer
    Posted 8 years ago #

    FFL, WordPress will be looking for the theme files at fibbit.com/wp-content/themes/, not 67.15.157.14/wordpress/wp-content/themes/. You must move the theme files to fibbit.com/wp-content/themes/ .

    BillyG, you are seeing that error because you are trying to view the theme file directly. What happens when you activate the theme in the Presentation menu?

  22. BillyG
    Member
    Posted 8 years ago #

    That's just it, I don't see the new one's I uploaded on the Presentation screen. I had no problem in Xampp but now that I've gone "live", I don't see anything besides the 2 defaults Classic & Default, and the currently active one which is named after my blog. So now what? Thx for helping.

  23. James
    Happiness Engineer
    Posted 8 years ago #

    Billy, what are your two URL values in Options/General?

  24. BillyG
    Member
    Posted 8 years ago #

  25. BillyG
    Member
    Posted 8 years ago #

    I see Options\Misc.. has a box for "allow uploads", it wasn't clicked (then again, my opml came up okay, hmm), tring the theme upload again now...

  26. James
    Happiness Engineer
    Posted 8 years ago #

    -

  27. James
    Happiness Engineer
    Posted 8 years ago #

    The WordPress upload function won't work for themes. It uploads files in binary format because it was make for image and media files. The theme files need to be uploaded in text (ASCII) format. You need to use an FTP client to upload your theme files.

  28. BillyG
    Member
    Posted 8 years ago #

    I 'm pretty sure I just found it... my first post above points to... /billyblogirlardo because that was the currently active theme, which is why the screen said that the template & stylesheet files where located in there. I just realized that I was uploading to that .../billblogirlardo instead of the .../themes right above that... all good now!
    FYI: Filezilla is the FTP client. Thx so much for sticking with me!

  29. ats
    Member
    Posted 7 years ago #

    I have the exact same problem; I posted here before about it... my URL is http://epithesisnow.com -- the two themes I have uploaded but can't see under Presentation are cub-reporter and mw1.1... I tried to follow BillyG's resolution, but can't make any progress. By the way what does "bump for more information" mean? (sorry, total newbie here). Thanks much for any help...

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic