WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Featured Image Widget
Uploaded image does not appear (4 posts)

  1. lauramba
    Member
    Posted 1 year ago #

    Great plugin, thanks. I am trying to use an uploaded image, not a featured image. The image is uploaded using WP "add media" button. The image appears in the body of the page. It is not appearing (instead) in the widget. Any suggestions?

    Thank you.

    http://wordpress.org/extend/plugins/featured-image-widget/

  2. waltervos
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Hi lauramba,

    (this is a bit late, I know)

    I'm not sure what you mean exactly. All the plugin does is show an image that's been set as the featured image of the post/page that's currently being viewed. Any uploaded image can be used for that, but you'll have to explicitly set it as a featured image to get it to show up in the widget. And, if you've already added it to the body text, it would show up twice in that case.

    -Walter

  3. patsky
    Member
    Posted 4 months ago #

    But Walter in the description you say this:

    When a featured image hasn't explicitly been set you have the option to use an image that was uploaded with the post/page. If that fails the plugin can use a random image.

    That contradicts what you are saying now ie that you have to explicitly set a featured image!

    Please clarify. I am using a theme which uploads images that are used as thumbnails but not set as the featured image. I want these to appear in my featured images widget but it seems you are saying this is not possible wuithout actually making them featured.

  4. waltervos
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    Yeah, I suppose what I wrote isn't entirely correct.

    First and foremost, this plugin is meant for displaying the featured image. However, since the featured image feature ( :D ) was new when I wrote this plugin, I decided to include a fallback mechanism for all those older posts on a blog that did not have a featured image set up. When you upload an image on the "Edit post" screen, WP couples the image with the post you're editing. It's set as an attachment. The plugin uses such images as fallback images. When an image has been upload via the media library and then inserted into a post however, the relation between post and image is not set in the database. So, in those cases the fallback mechanism doesn't work.

    Please be aware that I'm writing from memory, and it's been a looong time since I've worked on this plugin :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic