WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Upgrade Plugin WordPress 2.7 (12 posts)

  1. hvanoers
    Member
    Posted 5 years ago #

    I recently upgraded my WordPress version from 2.6.5 to WordPress 2.7. There are two things I noticed after the upgrade:

    1) My wordpress admin and site are substantially slower and I have no idea what the problem is.

    2) upgrading plugins via my admin doesn't work. I get the following error:

    Operation timed out with 0 out of -1 bytes received.

    Does anyone know what's wrong here? In WordPress 2.6.5 everything worked fine, including the speed. My website is http://harmonieoefening.nl.

    Thanks in advance!

  2. cwm-Maria
    Member
    Posted 5 years ago #

    I just upgraded to 2.7 from 2.6.5 as well. The problem that I'm having is when I try to write a post, I only have access to the HTML writer and not the Visual. When I click visual, it shows error on page on the bottom of my screen.

    I prefer the Visual since I am not proficient in HTML

    Is there a fix for this?

    Thanks in advance

  3. cusoon
    Member
    Posted 5 years ago #

    I got this error when i tried to upgrading plugins:

    name lookup timed out
    Plugin upgrade Failed

    whats wrong? plz help me...

  4. makitk
    Member
    Posted 5 years ago #

    2.7 slowed me down enough that I did a rollback to 2.6.5
    The entire 2.7 admin area seems ridiculously slow and grey on white just doesn't cut it.

    Here's a novel idea for the developers, which I will repeat as long as it's necessary:
    - Use themes for the admin controls as well as the forefront.
    - Add the 2.6 layout as a theme so people can customize.
    - Add the admin controls to the admin theme editor. Either in the already existing theme editor or a seperate admin theme editor.

  5. wenu
    Member
    Posted 5 years ago #

    Akshulleh, the new Admin layout sorta grows on you. But I do still have issues. 2.7 has altered slightly the application of media controls in my posts - it's made 3 categories of identifier, for one thing [url, caption, title] and the result is that ALL of the pictures in my blog now no longer have the 'hover cursor over graphic to reveal name' feature. The feature is THERE but is imbedded in a slightly different way.
    The Visual/HTML box seems a little unstable too. Jitters.

    The blog works pretty much as before except I can no longer login from the home page. That's not a big issue but 2.6.5 was ok so I would not think the Theme is too badly upset, just a minor glitch that could one day turn into, "Huston, we have a problem".

    I found, when I finally got version 2.7 upgraded and stable, my Admin area was a dog's breakfast due to the fact I had not uploaded ALL the new files - that's a big job using Direct Admin. [secret - I don't know how to use an external FTP to upload the complete suit of folders and files the way some people do] And WPAU Plugin so far hasn't done it for me. All my upgrades have been manual.

    When 2.8 comes out I may surprise myself and discover WPAU finally wrx! I deleted all of it from my server and I'll reinstall the Plugin and run it when 2.8 is released.

    Yes. I think I like the new Admin Dashboard - kinda grows on you.

  6. infected
    Member
    Posted 5 years ago #

    I just upgraded to 2.7 from 2.6.5 as well. The problem that I'm having is when I try to write a post, I only have access to the HTML writer and not the Visual. When I click visual, it shows error on page on the bottom of my screen.

    I prefer the Visual since I am not proficient in HTML

    Same here, but only in IE7. Opera display the buttons, but they dont really work. Firefox is the only browser that seems to work as it should...

  7. AmyCelona
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have upgraded to 2.7 as well and get an error trying to do the auto upgrade options in the Plugin menu.

    Seems like we all have that problem, but there is no answer yet?

  8. yardclippings
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have the problem as well, but instead of an error I get a PARTIAL blank screen. (I see the header and left menu but no page content).

  9. yardclippings
    Member
    Posted 5 years ago #

    I know this is some sort of DB error for me. I have other sites on the same server that work just fine. On my main site I got rid of ALL the old content, reuploaded everything fresh and edited the config. I went right to the reinstall 2.7 thing and I got the same partial blank screen thing as I get with updating addons.

  10. yardclippings
    Member
    Posted 5 years ago #

    Scratch that, I reverted to my backup and it doesnt work on 2.6 either... not sure whats up.

  11. Anonymous
    Unregistered
    Posted 5 years ago #

    Could use an answer on this as well. Did a fresh install of 2.7 keeping only the custom folders inside wp-content, and the database. Everything else including plugins was installed from the most current downloads available.

    That being said, my plugins 'auto upgrade' option is made of suck. It gets just far enough to start the download but then just stops. No errors. Checking the server, the compressed file for the plugin is created in the wp-content folder but never made it past the initial creation. Like it started to download, got the first little bit of the file then just gave up and ignored it.

    I currently have three installs of WP 2.7 running and they're all having the exact same problem so a little hint at a fix would be much appreciated.

  12. Anonymous
    Unregistered
    Posted 5 years ago #

    Just something to check, seemed to work for me (found it by accident too.) If you can try switching over to PHP 5.x if you're not already running it. Switching over seemed to fix all of the list of problems I was having with WP 2.7 (You may need to talk to your hosting provider to do this, and I would definately exhaust other options first)

    Makes me wonder if there's not some php in the core that's php 5 compliant but not php 4 compatable. Either that or switching over cleared a chache somewhere that was breaking things.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic