WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Twitter Tools not updating (34 posts)

  1. task
    Member
    Posted 7 years ago #

    hello, for some reason twitter tools is not getting twits...

    I always get the "No tweets available at the moment."

    using 1.0b2

    look at the sidebar -> http://wearemad.com.ar/

  2. Dan Cameron
    Member
    Posted 7 years ago #

    I'm getting the same.

    I might uninstall and reinstall just for the heck of it. I'll reply if it works.

  3. Dan Cameron
    Member
    Posted 7 years ago #

    That didn't work. Maybe it's Twitter.

  4. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Could be if it's not responding in a timely manner (which isn't uncommon for Twitter these days).

    You can also update your tweets manually.

    Also, make sure the Twitter ID is in place and correct (see the README for more).

  5. task
    Member
    Posted 7 years ago #

    manual update does nothing...

    ID was autoguessed from nick, and it's correct...

    posting to twitter from wp works grate!
    http://twitter.com/tasken/statuses/9838451

    don't know what's wrong! :(

  6. bbendick
    Member
    Posted 7 years ago #

    Manual update is not working for me either.

  7. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    I think I know the problem here. There is an option set when tweets are being downloaded (aktt_doing_tweet_download) to avoid race conditions. I'm guessing that an tweet download timing out in a bad way might cause this option to be left in the wrong state.

    Check if this option is set to 1 in your db, if it is then set it to 0.

    I've got some additional error handling to add.

  8. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Actually, there are places in the logic flow of the code that could cause this as well. Fixes will be coming soon.

  9. Dan Cameron
    Member
    Posted 7 years ago #

    Changing the value worked for me but I had to go ahead and send an update 5-6 times in order for it to work.

    Thanks.

    Looking forward to the next release.

  10. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Get the latest from SVN.

  11. iobuffa
    Member
    Posted 7 years ago #

    I just installed twitter-tools today and I noticed my updates weren't being populated in the database either. I installed the SVN version and I'm seeing the same thing now. I know Twitter has been unbearably slow today, could this be related?

  12. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Right now it's probably a Twitter server response time issue. I'm pretty sure the latest version in SVN fixed the problems in the code (at least it did last night).

  13. drmike
    Member
    Posted 7 years ago #

    Twitter is currently down it appears.

  14. iobuffa
    Member
    Posted 7 years ago #

    It's working for me now. Looks good. :)

  15. task
    Member
    Posted 7 years ago #

    using latest svn... working good..

    something else alex: it would be nice to have a php call so twitter tools, prints only the latest twit, linking to the profile or status... like the official JS

  16. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Set tweets to show to 1?

  17. livejamie
    Member
    Posted 7 years ago #

    i've tried uninstalling and reinstalling, manually updating, changing displayed tweets to 1, erasing my ID to no avail, i can't seem to find it in my DB

    Field Type Collation Operator Value
    id int(11)
    tw_id varchar(255) latin1_swedish_ci
    tw_text varchar(255) latin1_swedish_ci
    tw_created_at datetime
    modified datetime

  18. task
    Member
    Posted 7 years ago #

    alex: yes, but without all the fanfare... "What I'm Doing... More updates..."

    just and only the twit

  19. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Right, use it like that.

  20. task
    Member
    Posted 7 years ago #

    if i set 1 tweet the "More updates..." still appears

    also it's
    <li> are printed...

    sorry for my bad English if I'm not being clear..

    i want just the tweet, simple and plain txt

    using new beta

  21. livejamie
    Member
    Posted 7 years ago #

    appreciate your patience alex, b3 seems to make no difference on my end.

  22. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    Sorry to hear that. :(

  23. task
    Member
    Posted 7 years ago #

    I'm still wanting to know if it's possible to just show 1 twit without further info

    like -> "I'm begging to alex for a cool php call"

  24. shep
    Member
    Posted 7 years ago #

    i manually updated and it worked, but the most recent update said it was posted 3 weeks ago. weird.

  25. Alex King
    Member
    Posted 7 years ago #

    It sounds like you aren't using the latest (beta) release.

  26. jaseone
    Member
    Posted 7 years ago #

    I also had issues with my tweets not updating using b3 (and previously b2) when it worked fine except for the whole 3 weeks ago thing with b1. aktt_notify_twitter was set to 0 so I was a little stumped then on a whim I decided to check to see if my password was right and it wasn't. Correcting it allowed the updates to take place.

    So I'm guessing b1 just used the ID but the more recent betas uses the username and password? Maybe it uses them if the password is supplied otherwise it just uses the ID? I guess I could look at the code to see what it is doing but I'm lazy.

  27. shep
    Member
    Posted 7 years ago #

    i am using the latest. downloaded and installed yesterday. anyway, after about an hour it fixed itself with the time issue. *shrugs*

  28. redelectric1
    Member
    Posted 7 years ago #

    Hi Everyone,

    I absoloutley love this plugin, but I have noticed when its running my site seems much slower in generally accessing pages etc, Is this to do with the speed of the actual twitter site? or is there any settings I can change to speed things up as I really really want to use this plugin, but I want a fast site too:)

    Many Thanks

    Martin

  29. neville
    Member
    Posted 6 years ago #

    Running TT 1.0 for the past month on my WP 2.2.2 blog. Everything working fine until today.

    TT hasn't been displaying updated tweets for the past 24 hours. I've tweeted a *lot* since yesterday! Manually refreshing in TT options does nothing.

    Other than reinstall, any ideas on what else I ought to check?

  30. Karen
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm having the same problem as Neville. Every time I test my login, it says that the login and password is incorrect, but I can log in to Twitter's website just fine with the combo. Anything that anyone knows of that can help with this would be great. Thanks!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic