WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] TwentyTen - Right Side cut off (13 posts)

  1. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    URL: http://holylama.ca/blog/

    Tried to add Images/Widgets to Footer and Sidebar, but they are being cut off on the right hand side. Is this due to the Iframe in the header or something else?

    I did a quick cut/paste iframe on the header, so I don't know if that is causing the issue or if it is something help I can easily fix.

    Also, if anyone knows a better code I should use to do an iframe like the top, please let me know.

    Thanks so much for all of your help. You guys are amazing taking time to help everyone. If you need more information from me I will be happy to provide it.

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Don't edit the Twenty Ten theme. Instead create a child theme for your changes.

  3. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    I don't have access to the FTP or Host so I am unable to do that at this time. If I can get access, I can, but I dont know if/when that will be possible.

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    What sort of host doesn't allow FTP access?

  5. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am working for someone else to help them, and they aren't so great with the technology side of websites. So they just gave me wp-admin access. I am doing everything from wp-admin.

  6. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 2 years ago #

    your site has severe validation errors which might cause the problem (untested):
    http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fholylama.ca%2Fblog%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

    and the iframe code seems to be a big part of it - being added before the body tag ....

    review http://www.w3schools.com/html/

  7. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    Removed the iframe completely and the issue still occurs. It must be an issue with the theme itself, or something I removed/deleted. I think it can still be easily fixed by changing the main css but I dont know where to edit.

  8. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 2 years ago #

    the iframe is till in the code - tested with your link 10 seconds ago.

    this is not a WordPress issue - fix the validation errors (remove that iframe or move it to a valid position) and continue checking after any major edits: http://validator.w3.org/

  9. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    I removed the iframe. The original issue still persisted. I put the iframe back. I have removed it again for you to see. The validation errors are not issues that can cause this problem from what I can see.

  10. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    I see now, it was a cache issue. I was looking at the old cache when I viewed the page. So now I see when I remove the iframe, it is showing correct.

  11. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    I believe it has been fixed (visually at least, I realize I have many validation issues to correct now). Can someone please verify it the right side of the screen/widgets are not cut off? The I can change to resolved.

    I moved the iframe between:
    <div id="header">
    and
    <div id="masthead">

  12. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 2 years ago #

    seems to be ok now -

    please mark this topic as resolved if you are happy with the result ;-)

  13. Simpledezig
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, now I will fix the validation errors as you suggested. Thank you for taking the time to help.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic