WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Loco Translate
[resolved] Trying to translate button texts - does not work (11 posts)

  1. mediacuben
    Member
    Posted 7 months ago #

    Hello!

    I am using the Video Blog theme, http://richwp.com/themes/videoblog/

    I was told to use your plugin to translate the site. I have installed the plugin and tried to translate some of the strings. But it does not seem to work.... The file is saved, but I also get a miner error message. The site is located at test.minhorsel.se

    I'd be happy to send you any information you need. (Screenshots, site URL, etc).

    Niklas

    http://wordpress.org/plugins/loco-translate/

  2. mediacuben
    Member
    Posted 7 months ago #

    I get this error message:

    Error: Gettext msgfmt exited with code 127; Got 0 bytes from 4014 bytes

    This is because I do not have access to the msgfmt command. And I will not get access to it, either. :)

    So, is there any work-around for this? Perhaps install a Swedish PO-file from somewhere?

  3. timwhitlock
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    The next version will have a fallback for MO compilation. I will update this issue when this is available.

    In the mean time you can use one of the following to create MO files from your PO files, because they should still have saved OK:

    https://localise.biz/free/poedit

    https://localise.biz/free/converter/api#to-po

  4. mediacuben
    Member
    Posted 7 months ago #

    Alright, I try this. But where can I find my PO file?

    I guess that I drop it on the on-line translator and save the MO file in the same directory as the PO file?

  5. timwhitlock
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    If it says "OK: PO file saved - videoblog-xx_XX.po" or something similar it should have saved it somewhere under the plugin directory, assuming you have made it writable by the web server.

  6. mediacuben
    Member
    Posted 7 months ago #

    So, now I have the richwp.po and the richwp.mo in the same directory. Do I need to empty cache or something, because I still cannot see any changes?

  7. timwhitlock
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    I can only help with the generation of PO and MO files, because that's all the plugin does I'm afraid.

    I'm not aware of any caching when loading text domains.

  8. timwhitlock
    Member
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    The current development version (1.3.2) now includes a native MO compiler that does not have a Gettext msgfmt dependency.

    http://wordpress.org/plugins/loco-translate/developers/

    The built-in compiler is the default unless you've already set a msgfmt path. Visit the Settings tab to change which compiler is used.

    Please let me know if I can close this issue.

  9. timwhitlock
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    Native MO compiler is built into stable version 1.4.

  10. mediacuben
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hi Tim!
    I have installed the Loco 1.41 and my changes in the language file is there. But when I save and get a green bar telling me that MO and PO is compiled, I cannot see my translation on the website.

    I must be missing something - but what?

    Niklas

  11. timwhitlock
    Member
    Plugin Author

    Posted 5 months ago #

    Loco's job ends at compilation of the MO file. It can't help you set up your theme or plugin correctly to use it.

    If you email the MO file to [ support at localise dot biz ] I can tell you if the MO file is corrupt.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.