WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Trying to show Custom Post Type as well as Posts in Archive (1 post)

  1. KiloTango
    Member
    Posted 3 years ago #

    I've built a custom post type, that is set to use the out-of-the-box tags and categories that posts use. However, if I click on a tag or category link, the archive only shows posts with that tag, not my custom post type. I've tried a few ways to fix it but they don't seem to be working. My code is:

    // Add Resource Post Type
    
    add_action('init', 'hallam_init');
    
    function hallam_init() {
            // set up the labels
            $labels = array(
                    'name' => _x('Resources', 'post type general name'),
                    'singular_name' => _x('Resource', 'post type singular name'),
                    'add_new' => _x('Add New', 'resource'),
                    'add_new_item' => __( 'Add New Resource' ),
                    'edit_item' => __( 'Edit Resource' ),
                    'new_item' => __( 'New Resource' ),
                    'view_item' => __( 'View Resource' ),
                    'search_items' => __( 'Search Resources' ),
                    'not_found' =>  __( 'No resources found' ),
                    'not_found_in_trash' => __( 'No respources found in Trash' ),
                    'parent_item_colon' => ''
            );
    
            // set up the args
            $args = array (
                    'labels' => $labels,
                    'public' => true,
                    'publicly_queryable' => true,
                    'show_ui' => true,
                    'query_var' => true,
                    'rewrite' => array (
                            'slug' => 'resources'
                    ),
                    'capability_type' => 'post',
                    'hierarchical' => false,
                    'menu_position' => 5,
                    'supports' => array(
                            'title',
                            'editor',
                            'author',
                            'thumbnail',
                            'excerpt',
                            'comments'
                    ),
                    'taxonomies' => array(
                            'collection',
                            'category',
                            'post_tag'
                    ),
                    'has_archive' => true
            );
    
            register_post_type('ht_resource', $args);
    }
    
    // Add Taxonomy
    
    register_taxonomy('collection', 'ht_resource', array(
            'hierarchical' => true,
            'label' => 'Collections',
            'query_var' => true,
            'rewrite' => true
    ));
    
    // Fix the archives
    
        add_filter( 'pre_get_posts', 'add_to_query' );
    
        function add_to_query( $query ) {
            // if ( is_home() ) {
                if( $query->query_vars['suppress_filters'] ) // TODO check if necessary
                    return $query;
                $supported = $query->get( 'post_type' );
                if ( !$supported || $supported == 'post' )
                    $supported = array( 'post', 'ht_resource' );
                elseif ( is_array( $supported ) )
                    array_push( $supported, 'ht_resource' );
                $query->set( 'post_type', $supported );
                return $query;
            //}
        }

    Am I missing something obvious here?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic