WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Transferred site onine...Only displaying index of/ (22 posts)

  1. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ok after much hassle I've uploaded my local wordpress online...put it in the root directory no more in wordpress dir...imported the db with good paths for online site, and put the right db and password in ht.access. All I get is the index of/ instead of the page :-( appache etc. are handled by the host, so don't come from this...
    Here is the url http://www.spacessential.com/

    Alos If I try to login to the admin http://www.spacessential.com/wp-admin here is what I get...

    Warning: main(/homez.152/spacesse/www/wp-includes/load.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /homez.152/spacesse/www/wp-settings.php on line 19

    Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/homez.152/spacesse/www/wp-includes/load.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /homez.152/spacesse/www/wp-settings.php on line 19

    Very frustrating please need help!

  2. Samuel B
    moderator
    Posted 3 years ago #

    actually at a quick glance several files are missing - the index.php for one - there are more
    try uploading the files again

  3. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Samuel
    The index is defintely here, as well as ht.acess, but they are both outside the folder at the root, where I thought they should go? Will try to re-upload everything otherwise and let you know. Thx.

  4. They go in the folder where you installed WordPress. That's why the index.php file is there in the zip :)

  5. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Well thanks. They are now in the same folder, but here is what I get now...
    Unable to open WampServer's config file, please change path in index.php file

    :-( Any idea?

  6. WAMP is, I thought, for locally hosted sites. What's the content of the index.php? Is if from a fresh download of WP, or from what you had on your local install?

  7. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ok guys you have to assume that I know nothing about those things, because this is true lol
    So if I let the index file, I'be got this:
    Unable to open WampServer's config file, please change path in index.php file

    If I suppress it, we're back to displaying index of/ instead of the site.
    Indeed once the site in hosted online there should be no need of Wamp, and no reference to it. So should I get rid of this index file and create another one instead, and what to put in it?

    The current index file is like this:

    # BEGIN W3TC Browser Cache
    <IfModule mod_deflate.c>
        <IfModule mod_setenvif.c>
            BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
            BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
            BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
            BrowserMatch \bMSI[E] !no-gzip !gzip-only-text/html
        </IfModule>
        <IfModule mod_headers.c>
            Header append Vary User-Agent env=!dont-vary
        </IfModule>
        AddOutputFilterByType DEFLATE text/css application/x-javascript text/html text/richtext image/svg+xml text/plain text/xsd text/xsl text/xml image/x-icon
    </IfModule>
    <FilesMatch "\.(css|js)$">
        FileETag None
        <IfModule mod_headers.c>
             Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.1.3"
        </IfModule>
    </FilesMatch>
    <FilesMatch "\.(html|htm|rtf|rtx|svg|svgz|txt|xsd|xsl|xml)$">
        FileETag None
        <IfModule mod_headers.c>
             Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.1.3"
        </IfModule>
    </FilesMatch>
    <FilesMatch "\.(asf|asx|wax|wmv|wmx|avi|bmp|class|divx|doc|docx|exe|gif|gz|gzip|ico|jpg|jpeg|jpe|mdb|mid|midi|mov|qt|mp3|m4a|mp4|m4v|mpeg|mpg|mpe|mpp|odb|odc|odf|odg|odp|ods|odt|ogg|pdf|png|pot|pps|ppt|pptx|ra|ram|swf|tar|tif|tiff|wav|wma|wri|xla|xls|xlsx|xlt|xlw|zip)$">
        FileETag None
        <IfModule mod_headers.c>
             Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.1.3"
        </IfModule>
    </FilesMatch>
    # END W3TC Browser Cache
    
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress

    Very stressful...

  8. That's ... not the index.php that's your .htaccess. Or rather, IF that is in your index.php then it's seriously effed up.

    Go here: http://wordpress.org/download/

    Download WordPress.

    Open the zip.

    Look at THAT index.php

    THAT is what it should look like.

  9. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Huge thanks to you Ipstenu. Told you I knew nothing lol
    I've replaced it by the index.php from a downloaded version fo wordpress, and it works - at least I can access the front page!
    http://www.spacessential.com
    However now when I try to navigate on the different page here is what I get

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, postmaster@www.spacessential.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.

    So of course something is not rightly set for the permalinks or something along those line I guess. I have already modified the wp-config to make it work online so must come from somewhere else...

    If you have an idea to resolve this TOO then you'll be Santa Claus.

  10. Did you save that other stuff (what was in your index.php) into a file called .htaccess?

  11. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Well I just tried this, transfered it, and then even the frontpage stopped working :( So I've suppressed this new htacess. I'm depressed now :-(

  12. So I've suppressed this new htacess.

    Okay, make a new .htaccess with JUST this:

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress

    Then go into WordPress and re-save your permalinks.

  13. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks for such assistance mister....pb defo comes from htacess but not solve. If I create this new htacess with this content and upload it, then backend bug and can't access it anymore, so can't save permalinks! If U suppress it backend works but not the navigation on the site...~I'm better at French cooking I'm telling you! Think we're getting closer however...

  14. then backend bug and can't access it anymore

    You need to be a bit more specific here. What backend bug? if you're talking about the error 500 then do this:

    1) Delete the .htaccess
    2) Set permalinks to the default UGLY ones (?p=1)

    If that works, then you tell your host 'Hey, I can't use .htaccess! Is mod rewrite working?'

  15. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Mister Ipstenu, you're a genius. Htaccess suppressed, regular permalinks, everything works WOW. Now I'm gonna dare to ask you one more advice (got plenty mroe questions but will start new specifics threads, better).

    My site is built as a static site, not a blog. So it's all made of pages, put in custom menus and submenus, not post/categories. Which custom permalink structure would you then recommend for better SEO efficiency? (I'd like something type parents page/page title , something simple and clean).

    Thanks for all your fantastic help. I've got more faith in humanity today lol

  16. Mister Ipstenu, you're a genius. Htaccess suppressed, regular permalinks, everything works WOW.

    It's Ms. Ipstenu ;) No worries. I would grab your host, though, and tell them that .htaccess isn't working. They should be able to fix that so you can have pretty URLs again!

    Which custom permalink structure would you then recommend for better SEO efficiency?

    I have two simple rules for permalinks :)

    1) Shorter is Better
    2) DON'T use %postname%

    I use /%year%/%postname%/ personally, but if you can't, I'd go with /%post_id%/%postname%/

    Also, don't make your whole site out of pages. You will slow things down. From http://ottopress.com/2010/category-in-permalinks-considered-harmful/ "Your site's speed is linearly dependent on the number of Pages you have."

  17. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hum thanks for your input, too late for that, the whole site is built as a static site made of pages only- not rewriting it at this stage lol
    Don't think I can use the post function in my permalink as my site is not made of post, but page! Hence the question, not sure how to set up the custom link with "page" :-)

  18. If you're using pages, your Permalink choice is moot. Pages are ALWAYS domain.com/pagename - End of story (which is why you shouldn't use postname, you see ;) )

  19. laurentlanglais
    Member
    Posted 3 years ago #

    Oh you're right, I just saw this on my site indeed :-) All is well now great help mister! Many thanks

  20. mauricioquito
    Member
    Posted 2 years ago #

    After a whole day with this same problem I have found the solution for the index of/ problem.

    http://blog.mauricioquito.com/?p=50

    There is a tutorial here to solve it.... I hope this can help

  21. laurentlanglais
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks mauricioquito I have solved the problem by now I should have closed the discussion sorry!

  22. techispot.com
    Member
    Posted 2 years ago #

    Well a month ago I have the same problem for my site http://www.techispot.com , when I copy it db and wordpress all files from one hosting to another. There was same url errors while login etc.
    So I make a trick sharing with you guys may it work with you.
    I newly install my site again on server. After installation, I setup my db again with my old db in which I has data etc from wp-config .
    So it work and I get back my data theme etc again.
    Good luck

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic