WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Trackbacks not working on new posts (4 posts)

  1. Guillaume - Samliorer
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hello,

    Here is the problem I am having : Since the last few posts, trackbacks to my posts don't work (I mean do not appear in comments). It includes trackbacks from other websites as well as from my own.
    It is still working on the previous posts but not for the new ones.
    For example, I just published an article where I linked to several of my new articles and an old one and only the old one shows a trackback.

    I can not figure out why. I checked and still have the option "accept pingback notifications checked"

    Here is my WP config :
    - WordPress Version : 2.6.2
    - Theme : Studio press fr
    - Plugins installed : All in one SEO, Easy contact, Exec-PHP, Extended live Archives, FD Feedburner plugin, Google XML sitemap, Integration Scoopeo, share This, StatPress, Suscribe 2 comments, Top 10, Top commentators, Google analytics, WWSGD, WordPress video plugin, WordPress Database Backup, Yet Another Related Posts Plugin
    - Webhost : OVH
    - Adresse du site : http://www.sameliorer.com

    Does anybody heard about this issue?
    I googled it but couldn't find any answer

    Thanks

  2. 11Mystics
    Member
    Posted 5 years ago #

    Guillaume, I am having the same problem... but I've never been able to receive trackbacks at all. I can send them, but I can't receive them. I use many of the same plug-ins you do.

    Can you think of what changed on your blog since they stopped working? Did you install a plug-in around that time? Did you add some code? Try to isolate what changed on that day when they stopped working because if you can, that will help both of us.

  3. 11Mystics
    Member
    Posted 5 years ago #

    Guillaume I found the problem so hopefully this is your problem too. I got a custom function from a Smashing Magazine article a while ago. The article was 10 Killer WordPress Hacks and the function was this:

    function check_referrer() {
    if (!isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) || $_SERVER['HTTP_REFERER'] == “”) {
    wp_die( __('Please enable referrers in your browser, or, if you\'re a spammer, bugger off!') );
    }
    }
    add_action('check_comment_flood', 'check_referrer');

    If you have that installed, remove it. I removed mine and that solved my problem.

  4. 11Mystics
    Member
    Posted 5 years ago #

    Sorry one more thing... supposedly people should be able to send a trackback to your using your post's permalink OR the trackback URL, but I found that is NOT true at my blog. Only the trackback URL will work on my articles. What's the difference? Trackback URL's are your permalink PLUS /trackback/ at the end.

    So make sure you provide the trackback URL via the trackback_url() tag in your theme if that's the case for you.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic