WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Trackbacks: Don't Work and Replacing "Functions.PHP" is no Help (30 posts)

  1. SoCalLawyer
    Member
    Posted 9 years ago #

    I can't seem to get trackbacks going on my blog (www.SoCalLawBlog.com). WordPress does not: a) autodiscover the URLs to track back and b) even when I manually paste the correct URL to track back into the appropriate post field, no dice.

    I read over the suggestions in this post here regarding replacing the "functions.php" file.

    Any other ideas out there?

  2. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    I am having the same problem. I have tried pingbacks and trackbacks to my own site and others with no luck. Also tried replacing functions.php. Any suggestions would be greatly appreciated. I downloaded and installed WordPress 1.5 on March 8, 2005.

    -- ddman

  3. Lorelle
    Member
    Posted 9 years ago #

    Ditto. I thought it was something I did, but know I'm getting a feeling that it isn't.

  4. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    I have been able to fix the problem of receiving trackbacks and pingbacks. I was using a plugin to separate TB/PB from comments. Apparently the manner of handling TB PB must have changed since the plugin so I had to modify accordingly...

    HOWEVER, I still cannot send TB or PB. I have tested against my own site and various other sites. The functions.php that has been suggested is identical to the file that I currently have (must have been updated before i upgraded to 1.5)

    Any thoughts would be appreciated.

    -- ddman

  5. Lorelle
    Member
    Posted 9 years ago #

    I just checked on the IRC #wordpress and the folks there, who seem to be some of the most knowledgable around (or "think they are" ;-) hee hee ) say that this is a known bug and something that is being worked on.

    I'd like them to be wrong, but so far, from everything I see, it works, doesn't work, works, and doesn't work, but mostly doesn't work.

    Please someone jump in and tell me I'm wrong on this.

  6. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    Is the general problem sending and/or receiving trackbacks?? With respect to sending, why is it that most people can send and I can't? I am willing to believe it is something I screwed up :) I don't see how it could be a bug if most people have it working right off the bat. I was able to address the incoming problem because it was something I overlooked while setting up my plugins... Lorelle, are you able to receive or send trackbacks or are they completely not working??

  7. Lorelle
    Member
    Posted 9 years ago #

    I don't know how to send, as this technique is new to me, but in 1.2, if I posted a link to another article on my site within WordPress, it would be listed in the comments as a trackback. I now have TONS of links within links of my all WordPress site under 1.5 and nary a ping, track, or back has shown up. I just thought that was automatic.

    I replaced the functions.php and it still doesn't "do" anything, and the folks on the ICQ tell me it's a known bug, but why can some have it working and some not? I don't know, but I'm going to look into this more...as soon as I know what I'm talking about!

  8. vkaryl
    Member
    Posted 9 years ago #

    I don't actually use either pings or tracks - my blog is my blatherskite and I don't necessarily want others seeing it etc.... it's while not locked-down private, still pretty much so.... It acts as my "blow off steam" spot, so my husband doesn't have to listen to me.

    However, without any intervention from me, a couple of sites to which I've linked to thank for plugins or other software have actually shown trackbacks with a portion of the post in which I linked them up.

    I honestly can't help with this problem y'all are having, because I didn't DO anything to "make it happen". I subsequently disabled anywhere I thought such things might occur, because that's not what I want (and is probably why, along with an arsenal of about 6 plugins, I have no spam....)

  9. agotoguy
    Member
    Posted 9 years ago #

    I cannot for the life of me get the trackback function to work either. This is a major bug that needs to get addressed. Why is it taking so long?

    Without trackbacks being enabled it is like all WordPress users remain silent on the net.

    Can someone please address this issue and fix the errors? Whenever I try to trackback the submission just hangs ay "post.php" and does not go anywhere. The article is added to my blog but the trackbacks do not go to any of the site(s) I trackback to.

    Is there a step-by-step solution to this problem. I tried the new functions.php file and it's a no go for me as well. All it allowed me to get was trackbacks from my own blog itself.

    This is really annoying.

    Joe

  10. residualforces
    Member
    Posted 9 years ago #

    Me too. http://wordpress.org/support/topic.php?id=30717

    If it helps. I have figured out how to receive a trackback to my site. But I have to manually add "/trackback/" to the end of my permalink for it to work from the test site. The correct trackback address is displayed only when I hover over my trackback link. But clicking on the link brings me to the regular permalink address.

    I also cannot send trackbacks.

    Can anyone fix this?

  11. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    What you are reporting about being taken to the permalink address is (i think) the way it's supposed to work.

  12. residualforces
    Member
    Posted 9 years ago #

    But if I take the permalink address and add "/trackback/" to the end , and place that in the trackback spot at the test site, it comes through as a trackback, not a pingback.

    permalink address: domain.com/index.php/2005/04/12/post name/
    trackback address: domain.com/index.php/2005/04/12/post name/trackback/

    I'm new to this, so maybe I am misunderstanding the purpose, but I thought they were different.

    The way that the notification email, and how they were listed in the comments was different as well.

  13. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    Not sure if I'm confused about what you're saying, but when you click on a trackback link in a regular browser I believe it redirects to the permalink address because (i assume) of the absence of variables that are recognized as proper trackback info.

    For example, when the post hits the trackback site it passes info about your site to the site that you are tracking back to.

    If you are having problems sending or receiving a trackback that's certainly possible but I don't think the fact that your browser doesn't "go to" the /trackback page is part of it.

    Again I am pretty much speculating, but maybe this will help you in trying to figure out what's wrong.

  14. woohooblog
    Member
    Posted 9 years ago #

    I have been reading this thread with extreme interest because, well, I'm having the same issue. But now I have more questions....

    When you are getting ready to publish a post, what exactly are you supposed to put in the "Send trackbacks to:" box? Is that where you put the URL of the site you are mentioning in your post? Or are you putting the URL of your own site in there? I thought it all made sense and I knew what I was doing....but now perhaps I'm just over-thinking this whole darn thing. Please help! Thanks! :)

  15. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    I am pretty sure you put any sites that you mentioned or that are relevant, BUT by placing a link to the site within your post it should also send a "pingback" I guess the trackback is if you don't place a link, or don't ping, or want to do both???

  16. residualforces
    Member
    Posted 9 years ago #

    I think this may help. Go to my site. Move your cursor over the trackback part and look art the address you see if your browser has a status bar.

    It will be the permalink plus "/trackback/

    But if you actually click on that trackback link, you go only to the premalink address.

    I have found you have to have the "/trackback/" there in order for the test site to send the trackback.

    I have a friend using powerblogs. When you click on his trackback link, it pulls up a plain text page displaying the trackback address.

    I assume that is how it is supposed to work. I have tried doing trackbacks to his site, and none have worked yet.

  17. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    I checked your site. It's hard to compare a powerblog site to WP. I've noticed some differences with a bunch of different blog software. For example, on some hosts you actually get XML markup if you click the trackback link. If you actually take the address

    yoursite/trackback it will load the permalink site.

    Are you suggesting that to leave a trackback a user just clicks on the trackback link? I don't think that's how it's supposed to work. The trackback URL on your site is just there for someone to copy and paste it into their posts TRACKBACK option. You can't just click on a site to leave a trackback, you have to post on your own site.

    So for example if i want to leave trackback for your post, I would take your address, load up my site. Type a post and then paste the trackback URL into the field on page that says TRACKBACK URI. Upon doing so, my site will go to your URL and provide info according to the standard trackback method that can be interpreted on your site as a trackback. Unfortunately my problem is SENDING trackbacks from my site, so I can't send you a sample, but perhaps you can check out that testing site above or have someone send you a sample trackback...

  18. residualforces
    Member
    Posted 9 years ago #

    I can receive them. Can't send them either. Is a fix for that being crafted?

    I know there are huge difs between WP and others. I started with WP, I don't know how the others work. A couple people couldn't figure them out.

    My question is: Is the address that people need to use to trackback to me the one with /trackback/? Or just the permalink?

  19. ddman
    Member
    Posted 9 years ago #

    gotcha, for that i think the answer is the /trackback/ link.. whatever link shows up when you however over TRACKBACK URL...

  20. residualforces
    Member
    Posted 9 years ago #

    That's what I thought.

    That was also what confused the people who tried to track back to me. They were used to a popup page that had that trackback address on it. They were clicking on the trackback, to get that.

    Do any of the developers here know how to do that? A popup page with the trackback address listed on it?

  21. userx
    Member
    Posted 9 years ago #

    What's the URL for Podz's tester site? The one I found here 404'ed.

  22. brianbonner
    Member
    Posted 9 years ago #

    However, for ping back, the link in the post, it is just the permalink address. Just for reference. I can recieve both, but only send pingbacks. Allot of software does not recognize ping backs yet though. I think sending track backs is definetely broken.

  23. brianbonner
    Member
    Posted 9 years ago #

    As to the problem with the track back link, don't use it I found it confusing as well because it gives the pingback address not the track back address. in other words it takes you to the permalink. I replaced the code in my comments and popup comments to display the address in text form. here is the code from my comments.php for rss and trackback.


    <p><?php comments_rss_link(__('<abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr> feed for comments on this post.')); ?></p>
    <?php if ( pings_open() ) : ?>
    <?php _e("The <acronym title=\"Uniform Resource Identifier\">URI</acronym> to TrackBack this entry is:"); ?> <em><?php trackback_url() ?></em>
    <?php endif; ?>

    give it a try.

    For the confusion on trackback and pingback:

    pingback is the link you embed or use in your post. this will be done automatically if you have it enabled. It can also slow down your publishing if there are allot of links to check.

    Trackback is the link you put in the trackback box.

    Both send information back to the site you are linking too. Mine uses a brief summary.

    I have gotten everything except send trackback to function.

  24. brianbonner
    Member
    Posted 9 years ago #

    This is the error messages I get, in my servers error log, when trying to track back to one of my own posts.

    [Sat Apr 16 16:29:42 2005] [error] [client 205.201.15.142] File does not exist: /home/owner/public_html/404.shtml
    [Sat Apr 16 16:29:42 2005] [error] [client 205.201.15.142] File does not exist: /home/owner/public_html/robots.txt

    I hoped this might help somebody figure this out.

  25. brianbonner
    Member
    Posted 9 years ago #

    I enabled the tracback debug code and this is what it logged:

    *****
    Request:

    POST The HTTP/1.0
    Host:
    Content-Type: application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8
    Content-Length: 131
    User-Agent: WordPress/

    title=test&url=http%3A%2F%2Funcooperativeblogger.com%2F2005%2F04%2F16%2Ftest%2F&blog_name=The+Uncooperative+Blogger&excerpt=test...

    Response:

    Notice there is no responce

  26. residualforces
    Member
    Posted 9 years ago #

    tester address

    http://www.tamba2.org.uk/wordpress/TestTrack/index.php

    That fix by Brainbonner is the kind of thing I was looking for. Thanks.

  27. woordenaar
    Member
    Posted 8 years ago #

    Same problem here. Unfortunatly I do recieve some trackbackspam dispite several plugins...

  28. DianeV
    Member
    Posted 8 years ago #

    I just tested a new 1.5 site using an older 1.2.2 site to send/receive trackbacks and pingbacks.

    The 1.5 site:
    - did not send or receive pingbacks
    - did not receive trackbacks
    - sent trackbacks sporadically (that it, it worked once and then it didn't)

    I'm not sure what's happening here, but I've spent days on this; if I can't get these features working very soon, I'll need to go back to 1.2.2.

  29. DBunny
    Member
    Posted 8 years ago #

    Here's what I did, so that the code for trackbacks is displayed, but is not so long that it messes up your comments template.

    Come to my site and click on "comments" of a post to see what it looks like.


    <?php _e('TrackBack URI: '); ?>
    <input type="text" id="trackback-uri" name="trackback-uri" size="50"
    value="<?php trackback_url(display); ?>" readonly="readonly" onfocus="this.select()" />

    (The abbr code doesn't appear in the above example, no matter what I tried. But you get the idea.)
    `

  30. SheUnlimited
    Member
    Posted 7 years ago #

    I am getting a track back error as well.

    http://sheunlimited.com/wp/wp-trackback.php?p=88
    Found
    The document has moved here.

    Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Any suggestions?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.