WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress Popular Posts
[resolved] Thumbnail issues (8 posts)

  1. zeshark
    Member
    Posted 1 year ago #

    I was planning on using the first image on post to gather the thumbnail, but it turns out that it apparently seeks the first uploaded image on the post.

    All of our post images come from a nextgen gallery and are linked that way:

    http://www.domain.com/wp-path/wp-content/gallery/gallery_name/image_name.jpg

    gallery_name varies from post to post.
    Am I correct to understand that using the custom field to specify a URL path will therefore not work ?

    Is the only solution to take the Featured Image route ?

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-popular-posts/

  2. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi there,

    It should be OK to use a full path on the custom field. About the first comment, yes the plugin uses the first uploaded image but maybe that's not the best option and I may change that soon so WPP picks up the first image found on the post.

  3. zeshark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for your reply, Hector. The problem with specifying the path is that gallery_name in the path will change from post to post, I don't quite see how this could work.

    Is it a complex mod to pick the first linked image rather than the first uploaded image ?

  4. zeshark
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've meanwhile tested the feature post avenue.
    Checked the FAQs too:
    - /wp-content/plugins/wordpress-popular-posts/cache exists and writable
    - GD library loaded on web server (2.3.7)
    - added featured images to test posts
    But I still get broken images.

    Cache contains:
    - timthumb_cacheLastCleanTime.touch
    - index.php
    Both empty.

    When I try to view one of the generated thumbnails, I get:

    A TimThumb error has occured

    The following error(s) occured:
    Could not create the index.html file - to fix this create an empty file named index.html file in the cache directory.

    Query String : src=http://www.domain.com/wp-path/wp-content/uploads/2013/02/image_name.jpg&h=100&w=200
    TimThumb version : 2.8.10

    Problem is, index.html does exist in the cache directory.
    Any hint ?

  5. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    It could be a problem with permissions. The cache folder needs to be writable. Try creating an empty index.html file and upload it to the cache directory.

  6. zeshark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks, that worked !
    I created a new empty index.html, gave it 777 permissions and my thumbnails are now showing up based on featured images.
    I guess that changing folder permissions was not enough, because the file itself was in 644.

    I am however a bit nervous about leaving an html file in 777, what is the minimum permission level required by by TimThumb ?

  7. Héctor Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Try chmodding it to 755.

  8. zeshark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the suggestions, Hector.
    I tried 755 and 775, but both result in empty thumbs being displayed. The only premission that seems to work is 777.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.