WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Themes do not show (7 posts)

  1. Yora
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hello, I got started with wordpress just yesterday and got most of it running as I want it. But somehow my page does not show any themes, it's just blank text.

    http://www.technophile.eu

    On the wp-admin screen, the two standard themes show up for selection, but they too don't show any graphics. The description is there, but the pictures are blank. I added a new custom theme, but it is exatly the same with it.

    I think it started when I tried to change the URL in wp-admin, but that caused me to be unable to log in anymore. I fixed that with adding the lines
    define('WP_HOME','http://news.technophile.eu');
    define('WP_SITEURL','http://news.technophile.eu');

    to the wp-config.php file and restore the original paths. And I think it was the same time, that the themes started to be no longer displayed.

    Can anyone help me with this?

  2. Rhand
    Member
    Posted 4 years ago #

    On the wp-admin screen, the two standard themes show up for selection, but they too don't show any graphics. The description is there, but the pictures are blank. I added a new custom theme, but it is exatly the same with it.

    I guess you meant screenshot thumbs by graphics.. Where did you put the screenshot.png of these themes? in themes/theme-name/screenshot.png ? And are they CHMOD 644? Can you still activate the themes?

  3. Yora
    Member
    Posted 4 years ago #

    I didn't change anything. It's all as I uploaded it for the first installation of wordpress.
    The only changes I made was adding the "define" lines to the wp-config.php.
    And yes, I can change themes. But as they both don't show up, it doesn't make a visible difference.

  4. whooami
    Member
    Posted 4 years ago #

    look at your source --

    but they too don't show any graphics. The description is there, but the pictures are blank. I added a new custom theme, but it is exatly the same with it.

    where do the images point to, what are the urls?

  5. Rhand
    Member
    Posted 4 years ago #

    Yes, if it is a front end image issue then the links to the images might be off like WhoamI said... You can check for faulty urls in the post or in PHPMyAdmin

  6. Nile Flores
    Member
    Posted 4 years ago #

    Really, you only need to define your home in your WP admin panel in the general settings.

    Is this a manual installation or an auto-install. I do not want to guess either way, but you should not have to change your core files too much other than follow what your installation directions say for WordPress.

    I would double check JUST IN CASE to make sure your screenshot.png files are actually in each of your themes. If so, try even re-uploading a copy of those if the are showing.)

  7. Yora
    Member
    Posted 4 years ago #

    As I had just started, I deleted the database and reinstalled again, so, as you might see, the page is working now.

    But as the problem might reoccour later, I'd lake to understand how it happened.

    I downloaded the latest version of wordpress, created a database, and dumped all the files from the download on the webspace. Then I entered the db informations to the wp-config.php, uploaded it to the server, and then opend /wp-admin/install.php.
    I hadn't done anything else and it seemed to work fine, but the problems apparently started when I tried to change the WordPress adress in settings on /wp-admin. I restored it with the "define" lines to the wp-config.php, but then the layouts did't have any effect any longer.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.