WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] theme editor won't display uploaded theme! (8 posts)

  1. biancx
    Member
    Posted 7 years ago #

    I've tried the entire day today to upload a theme using FTP, but every time I'm on the theme editor, it still only lets me choose between WordPress Default and WordPress Classic. I've done exactly what the wordpress lessons said and I've gone through the forum posts in the past, but I still don't know why the theme I uploaded isn't showing up.

  2. converting2wp
    Member
    Posted 7 years ago #

    If you give the link to where you downloaded the theme, perhaps someone else could verify that it isn't a problem with a theme itself rather than the process you're using.

  3. yoru
    Member
    Posted 7 years ago #

    Are you sure you upload the theme folder under ..wp-content/themes/?

  4. Chris_K
    Member
    Posted 7 years ago #

    Make sure you don't have an extra level of directories (which is somewhat common from unzipping themes).

    You want:
    wp-content/themes/YourThemeName/style.css

    not:
    wp-content/themes/YourTheme/YourThemeName/style.css

  5. biancx
    Member
    Posted 7 years ago #

    the theme i want to use is from here: http://alexking.org/projects/wordpress/themes and it's called Imhotep ... and yes, i uploaded it to wp-content/themes/

    when i go visit http://myownadschool.com/wp-content/themes/ (my site is myownadschool.com) it only lists the folders for classic and default.

    question: was i supposed to upload the whole theme folder with all its contents, or am i only supposed to upload the theme folder with the style.css file? (sorry if its stupid, i'm new to this thing?)

  6. Chris_K
    Member
    Posted 7 years ago #

    The theme folder and all contents.

    So... where'd you put it when you uploaded it?

  7. biancx
    Member
    Posted 7 years ago #

    HandySolo, thanks for asking me that question! it made me realize that i didn't upload the files to the www/ folder and that's why it wasn't working (where my web host said to upload my files). so now that i've uploaded the theme in the proper folder, it is now working - i was able to select and change my theme.

    thanks everyone for your replies! i don't think i would have realized my mistake without this thread.

  8. Chris_K
    Member
    Posted 7 years ago #

    Good deal :-)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags