WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] theme development issue with index.php (7 posts)

  1. cal
    Member
    Posted 1 year ago #

    hi, i'm giving a shot at developing my first theme. I'm pretty much following a script for each of the template files but i've hit a snag. I've completed the theme and set it as active in wp admin, but i now get the following message:

    Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/thisnoma/public_html/hereismysite.com/wp-content/themes/first_theme/index.php on line 51

    the thing is there is no line 51 in the index file.

    Any thoughts!

    thanks
    Cal

  2. bythegram
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'd suggest using pastebin and post your whole index.php then reply with think so I/others can have a look.

  3. cal
    Member
    Posted 1 year ago #

    Here is the index.php file
    http://pastebin.com/UJ6CnkXc

  4. cal
    Member
    Posted 1 year ago #

    Or here:

    [code moderated - simply post the pastebin url -
    or for shorter codes, follow the forum guidelines http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Posting_Code ]

  5. OurWebSupport
    Member
    Posted 1 year ago #

    I,m not an expert by any means however I have built site using my own templates in wordpress. An easy to use template starter is starkers. Which is basically a stripped down, no frills theme template for starting to make your own template. I used this many times and the instructions are very clear. Oh and it's free... why invent the wheel when you can learn from experts such as starkers. Hope this helps you get going, it helped me..

  6. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 1 year ago #

    add the missing <?php endif; ?> of the loop into line 44, before </section> <!-- #main-container ends -->

  7. cal
    Member
    Posted 1 year ago #

    thanks alchymyth for your input, your suggestion has had helped to resolve the issue. Although, other issues are no popping up, all but one I have been able to resolve myself. The one remaining problem is the warning below.

    Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'simpleblog_load_script' not found or invalid function name in /home/my_name/public_html/my_site/wp-includes/plugin.php on line 403

    from my un-educated eye, i think this may be some typo issue in one of the theme files I have created. I'll get to the bottom of it!

    to OurWebSupport... i'm not attempting to re-invent the wheel but i am trying to understand better how the wheel works! Starkers, and many others, are great starter themes (i have starkers already installed!), but for me, i find working through creating a theme from scratch is a great way to learn and understand how the templates and code fit together. Whilst the learning process I have chosen has created problems for me I choose to see these problems as opportunities to learn more about the wordpress environment.

    Anyway, thanks both for your input.

    Regards,
    Cal

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic