WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] text showing in wp_head, no idea where it comes from (13 posts)

  1. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm running a blog for a friend, BookScribeBlog.
    As you can see there is some text in the top left hand corner, it seems to be coming from wp_head but I have no idea where this text is coming from. Please help!

  2. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Have you checked header.php?

  3. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes I have. In fact I found out through header.php that wp_head was causing the problem. It shows up if you look in the source in the browser, but it doesn't show up in the header.php. It shows that it's between
    <!-- wordpress head functions -->
    and
    <!-- end of wordpress head -->

    but in the code, the only thing there is <?php wp_head(); ?>

  4. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Check functions.php for wp_head.

  5. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    functions.php contains no wp_head.

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the Twenty Eleven theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

  7. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi esmi,
    I have tried all of these,
    Switching to the 2011 theme got rid of the problem, the other 2 did not*. It must be something in the theme.

  8. racer x
    Member
    Posted 1 year ago #

    It looks like somewhere in your theme there is a stray bloginfo('template_directory') or similar php/wordpress function. Those will get echoed(displayed on the screen) before even the normal page outputs.

    Maybe you can place your header.php file into the paste bin? and we can find the culprit?

  9. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    http://pastebin.com/t1KuKiQ9
    I hope this is what you were wishing for. Thanks for the reply.

  10. racer x
    Member
    Posted 1 year ago #

    This is a guess, but in your functions.php file there is something on line 136 that says "bloginfo('template_url')". When a function that does not contain the word "get" as in, get_bloginfo(), that means it will output the information returned from the function to the browser.

    Try replacing that with "get_bloginfo('template_url')" without the quotes of course.

    Note, that is not the best way to do this, but it may help your situation.

  11. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ahaha I see the edit, thanks, I was curious :)

  12. RyanHoeppner
    Member
    Posted 1 year ago #

    And, of course, that fixed it. THANK YOU SO MUCH! How can I repay you? Internet moneys?

  13. racer x
    Member
    Posted 1 year ago #

    You are very welcome! hehe. No payment required! This is what makes wordpress great!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags