WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Text editor doesn't open in upgrade to 3.5 (24 posts)

  1. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just upgraded to 3.5 and can't open the Text editor on any of my posts or pages. It only allows me to use Visual.

    I checked all my plugins and that doesn't seem to be the issue.

    Any advice on how to fix?

    Thanks!

  2. You're lucky, usually it's the Visual Editor that gets zapped. ;)

    Have you deactivate all of your plugins and switched to the Twenty Eleven theme? This is just a temporary step to see if the text editor comes back and you can switch it back right afterwards.

    Also please review the 3.5 master list just incase you've one of those issues.

    http://wordpress.org/support/topic/troubleshooting-wordpress-35-master-list?replies=4

  3. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Jan,

    Yes first thing I did was read the 3.5 master list. Then I deactivated all my plugins. I switched to Twenty Twelve Theme. But with your email I tried the Twenty Eleven.

    Now if on the switch is I close on Text editor when I return to my theme it only allows Text editor. If I then switch back to Twenty Eleven and close on Visual editor, when I return it only allows Visual editor.

    Anything else I can try?

    I see there is a new version of Twenty Eleven 1.5, but I'm afraid now of upgrading to anything. Should I upgrade and it will fix it.

    Thanks,
    Judy

  4. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sorry, one more thing.

    Trying out a few other things... I can't open the URL edit button or add another category directly from a post. Is this all related to the upgrade? Can I safely switch back to previous version?

  5. brandonchicago
    Member
    Posted 1 year ago #

    Do you use BulletProof Security? If so, upgrade that plugin. WP 3.5 didn't play well with the older version of BPS.

  6. chris_feddo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Judy,

    Try flushing the cache on your web browser.

    I use the latest version of chrome and was experiencing the exact same issue you have described above and went through all the steps or checking plugins. Turns out all I needed to do was clear the cache and it resolved the issue.

  7. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    Nope, don't have BulletProof Security.

    Tried flushing out the cache. Still same problem :(

  8. athriftymom
    Member
    Posted 1 year ago #

    i have the same issue too.. along with this.. the help button on the top right wont work in a new post screen.. you have to back out into the dashboard to be able to use the help tab...
    this thing has some big bugs..
    how do we switch back?

  9. athriftymom
    Member
    Posted 1 year ago #

    And the hyper link icon wont do anything...just blinks when you click on it....

  10. athriftymom
    Member
    Posted 1 year ago #

    judy.. i fixed mine it was a plugin " Shopper's Haulâ„¢ Deal Plugin " that broke mine.. i disable and it works now...

  11. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm so glad that worked for you. Wish it was that easy for me.

    I deactivated all my plugins and still nada.

  12. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

  13. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    AWESOME! Kmessinger thank you thank you so much!!

    It works. Yey!!

  14. What was the cause of the conflict?

  15. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    Looking at the site this morning. It looks like everything was fixed except some plugins are now not working properly, such as WordPress SEO by Yoast.

    Should I just contact that plugin directly to see if they can fix?

    Man, I always upgrade a new version of WordPress. From now on I'll think twice.

  16. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just went on WordPress SEO support and he brought right back here.

    Anybody have any ideas how to fix the plugin? Should I uninstall and reinstall?

  17. apellegrin
    Member
    Posted 1 year ago #

    im not too good with this stuff at all. If anyone can help me or can i contatc any1 about this, can you please let me know? I can't do anything. Cant get to text, can't load my site stats, nothing. Plese someone help.

  18. judybiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    follow the instructions that kmessinger wrote:

    Did you try this http://codex.wordpress.org/Using_Your_Browser_to_Diagnose_JavaScript_Errors

    It worked for me. Perhaps it will fix your problem.

  19. winslow.strong@gmail.com
    Member
    Posted 1 year ago #

    That (turning on script debugging) worked for me also, but I dont understand why. Also, if I turn it off, the issue returns. So I am to keep it on forever now? Why isn't it just on by default if it fixes a bunch of errors? Speed issues?

  20. Ropger1
    Member
    Posted 1 year ago #

    On upgrading to 3.5 I found my CK Editor 3.6.3 would not function. Deactivated it and the standard wp editor worked fine, re-activated CK Editor, didn't work. Any thoughts on how I can get it to work?

  21. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    As per the Forum Welcome, please post your own topic. Your problem - despite any similarity in symptoms - is likely to be completely different.

  22. thoughtwell
    Member
    Posted 1 year ago #

    I experienced the same results as winslow.strong@gmail.com... just saying. FRUSTRATING because usually wp upgrades are pretty smooth and this is the first real P.I.T.A. I've experienced when upgrading WP :(

  23. Nawala
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi I'm having the same issue but the codex site steps didn't work for me. Any other suggestions??

  24. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    As noted above by esmi, f you need help, please start your own thread and include specific relevant details:
    http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Include_as_much_information_as_possible

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags