WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

taxonomy line 1068 (9 posts)

  1. deuced
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hello

    Just upgraded from 2.5 to 2.5.1 and all worked fine.
    I was curious about the Google Sitemap plugin after what i ve read here but all seemed nice. Then again they say "curiosity kills the cat" so i run the debug feature that the plugin has and that's what i found:

    Errors, Warnings, Notices

    Notice: Undefined property: stdClass::$args in ../../wp-includes/taxonomy.php on line 1068

    ...

    Still everything seems OK but since taxonomy is one of the files that have changed i wonder if anyone has the same message and what really means.

    Running on Apache 2 and PHP 5.2.5

  2. rclayton
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am having the same issue and get the same error message. So far, I have been unsuccessful in my quest to find an answer.

  3. deuced
    Member
    Posted 6 years ago #

    OK RClayton

    Do me a favour and post your permalinks structure.

    I managed to duplicate the error and i believe that it's in Custom Structure of Permalinks.

    Here's what i just DID:

    Installed on a WAMP (Apache 2 and PHP 5.2) a new WordPress 2.5.1

    No plugins, no themes, just what it comes with. I just used the latest XML Sitemap Generator v3.0.3.3 plugin to have the DEBUG feature.

    I Started with default permalinks structure. I wrote posts, added categories, delete categories, new posts, link categories, assigned tags, remove some and everytime i did something I run the DEBUG. Everything was fine.

    In my blog i also use TAGS4PAGES and thought that there maybe was a conflict so i installed this plugin too. I wrote pages, assigned tags, reassigned new or del older, messed all tags and categories but DEBUG was telling that everything looked OK.

    Next thing was to make "pretty" permalinks. I changed it to DAY & NAME or NUMERIC still everything was just FINE.

    Then i changed PERMALINKS to the structure I USE in my blog which is CUSTOM /%category%/%postname%/ and run the DEBUG feature and guess what!

    Errors, Warnings, Notices

    Notice: Undefined property: stdClass::$args in ../../wp-includes/taxonomy.php on line 1068

    Anyone who has a custom permalink structure and use XML Sitemap Generator v3.0.3.3 plugin please DO run the DEBUGGER to see if it gets a similar notice.

  4. deuced
    Member
    Posted 6 years ago #

    UPDATE: I even did a clean installation leaving just the default post/page/comment/theme that WP comes with. The only active plugin XML Sitemap Generator v3.0.3.3 and I ONLY changed permalinks to something CUSTOM and the debug revealed the same notice...

  5. David Tierney
    Member
    Posted 6 years ago #

    Please Help.

    I just received the following error on 2.5 (not 2.5.1):

    Notice: Undefined property: stdClass::$args in /Wordpress/wp-includes/taxonomy.php on line 1059.

    This is almost the same error discussed in this thread, but in this case, I am running 2.5, and the error is on line 1059 and not 1068.

    This happened when I added a new post.

    Is there any advise that you can give to me, a web designer who knows HTML, CSS, but not PHP, nor much of the fine details of how WordPress works that is discussed above.

    Thanks.

  6. arnee
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi,

    that's just a notice, maybe a variable isn't checked before it is used inside some WordPress code... Where do you see the notice? Only in the debug mode or if you write a post?

    Do you see any warning or errors? That notice shouldn't prevent the sitemap from beeing built...

    Best regards,

    Arne

  7. David Tierney
    Member
    Posted 6 years ago #

    Arnie,

    This notice shows up twice above the new post entry - not in debug mode, but live on my client's site. It happens when I make any change to the site. When I added a post, it was there. When I deleted that post, it went away. When I changed the category of a post, it came, and when I changed the category back , the notice went away again.

    The site is:http://www.zdwines.com/main.php. I would post the code, but I don't know how to do so properly in this forum posting - if I need to do it in a specific way to not to have it activate.

    david

  8. deuced
    Member
    Posted 6 years ago #

    BigDave may i suggest to switch your permalinks to different structure (i.e. if you use the default switch to numeric or the opposite) and see if there's any difference in making a post? Then revert back and post here if you have the same (or different) results.

    In any case that hasnt to do with Google Sitemap plugin.

  9. David Tierney
    Member
    Posted 6 years ago #

    Yes, I know it has nothing to do with Google Sitemap plugin because I do not have it installed. I just did a search on WordPress for the error I recieved and the error mentioned in this thread was so close, I thought it might be related.

    Thank you for your suggestion to switch permalinks structure. I did this and it actually made it worse. There are two sections with blog entries on the page, and changing hte permalink structure made the error show up on both locations.

    I figured out by elimination that the error goes away when I remove the following code: query_posts('cat=-7'); in the php tags. Problem is, I need that function working.

    Any thoughts?

    thanks

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic