WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Switched Hosts - Homepage loads rest do not (11 posts)

  1. chantels1
    Member
    Posted 11 months ago #

    I have a wordpress plus prophoto blog. I was successful moving my files over, but I am having a combination of errors. The first error is with my ISP and I will tackle that later today. The second though is a WP problem. I uploaded my database, but nothing on my site works except my home page and blog posts. My pages show I have 16 but I can not access any of the 16 pages. From my website it gives a 404 error. From the admin panel, they just refuse to load. Please help.

    I use windows 7, and Firefox. My new host is Go Daddy. I am not sure what else you might need. Thanks.

  2. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 11 months ago #

    Have you reviewed Moving_WordPress?

  3. chantels1
    Member
    Posted 11 months ago #

    Yes I have and the move was successful (at least the home page) but the subsequent files are not accessible and I am trying to figure out why.

    I changed hosts. The domain name stayed the same. I am not educated in website configuration, so I have probably done something wrong. I followed the steps here: http://www.prophoto.com/support/move-blog/

    As I mentioned, my home page works, and shows my blog posts. But the links to my pages do not work I get a 404 error.

    From the dashboard, it shows I have 16 pages, but if I click on the "Pages" link, it never loads. In the recent comments section, I tried to click a link to another page and it too would not load. So I am stumped. I am thinking something didn't go right in the import. But I don't know enough and want to see if I should clear the contents of my database and try to import again, or what I should do?

  4. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 11 months ago #

    Did you remember to update your permalinks?

  5. chantels1
    Member
    Posted 11 months ago #

    Not sure I did. How do I do that?

  6. DJDoubleXL189
    Member
    Posted 11 months ago #

    Head into the Settings > Permalinks ...make sure that you've got the same permalink settings you had on the old site.

  7. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 11 months ago #

    If you are using Permalinks, go to the Administration > Settings > Permalinks panel and update your Permalink structure to your .htaccess file, which should be in the same directory as the main index.php file.

    Step 10 in Moving_WordPress

  8. chantels1
    Member
    Posted 11 months ago #

    Thank you so much. As I said, I am very unfamiliar with web lingo. So first I will figure out what permalinks are and then follow those instructions! Thanks again for your help.

  9. chantels1
    Member
    Posted 11 months ago #

    Sorry to keep bothering you! I am having severe issues as it takes 20 minutes for my admin panel to load, and I have been waiting for another hour for my permalink settings to load so I can make changes. I have called my ISP and they are unable to find my load problems. I am so frustrated at this point!

  10. chantels1
    Member
    Posted 11 months ago #

    This diagnostic site says it's a web server issue: http://ismyblogworking.com/www.retroexpressions.com

    So I ran one of the other diagnostics on their site. It was a DNS traversal checker

    Which gave me the following:
    Results

    50.0% Answered from ns54.domaincontrol.com (208.109.255.27)

    retroexpressions.com. 3600 IN A 97.74.214.64

    50.0% Answered from ns53.domaincontrol.com (216.69.185.27)

    retroexpressions.com. 3600 IN A 97.74.214.64

    I have no idea what this information is, but am hoping it can be something to assist in my issues.

  11. esmi
    Theme Diva & Forum Moderator
    Posted 11 months ago #

    You need to speak to your hosts about this. They are not WordPress issues.

Reply

You must log in to post.

About this Topic