WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Suddenly no line breaks? (4 posts)

  1. mikejeffs
    Member
    Posted 9 years ago #

    I have two types of post on my site:

    1. Post made in html using and <br> tags for spacing. These show up fine as expected. For example:
    http://www.easymentalism.com/misc/deep-pockets/

    2. Posts made in plain text with no tags, just new lines inserted into the post via the [enter] key. Initially these were showing up fine, but I looked today and all posts of this type have no spacing at all. Needless to say, I want these posts to display with line breaks. For example:
    http://www.easymentalism.com/derren-brown-tricks/

    can anyone help with this?
    thanks

  2. vkaryl
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'd sort of like either the answer to this or a quickie fix - though my problem is a bit different: I have various themes installed, using the theme switcher, all of the themes but one display simple "enter" newlines just fine - but Taft does not display the paragraph style double newline.

    Obviously, if all are working properly but that one, I can't just "redo" all the posts....

  3. mikejeffs
    Member
    Posted 9 years ago #

    I think this is a different issue. I'm missing line breaks on all templates.

    Any ideas?

  4. weschilders
    Member
    Posted 9 years ago #

    Line breaks work in my main post but not in the custom fields area. I've asked about this on the forums but I've not received any response. In my searches it seems that WP uses nl2br to convert line breaks to <br>s and wpautop to convert double lines to proper paragraphs tags. Maybe your theme isn't using these functions.

    I'm still looking for a way to activate these functions for custom fields. Any more advanced users out there that can help?

    Wes

    Edited Later: I actually found the answer I was looking for about an hour after this post and thought it should be noted here for future reference, Turns out that the wpautop or nl2br functions needed to be added to the getcustom plugin I was using to call custom fields. See the plugin creators comment post here.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.