WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
Still problems with Photon and photos in Jetpack 2.0.1 (10 posts)

  1. Hannes
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just updated to Jetpack 2.0.1 and activated Photon. The images on my blog still look wrong through Photon. On my blog I have width set to "100%" on some of the photos in blog posts. When they go through Photon Jetpack thinks the photos should be 100px :/ (..d8b_7.jpg?w=100)

    Could you please fix that? I would love to be able to use the Photon feature, but I can't when it behaves like this.

    Thanks :)

    http://wordpress.org/extend/plugins/jetpack/

  2. Ricard Torres
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just posted the same issue a few seconds ago, didn't see your post ^^;

    http://wordpress.org/support/topic/photon-still-cropping-my-images-201

  3. CliffHobbs
    Member
    Posted 1 year ago #

    Not just you does the same with the Karma theme :-(

    JetPack is my favourite Plugin and it used to work fine but not anymore sadly and boy do I miss it but I don't have a choice to not use it with it and Karma being incompatible.

  4. designsimply
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 1 year ago #

    It's possible you are using custom cropped images, and support for those should happen in the next major revision. No ETA yet, but we are aware of the issue and planning to work on it.

    Hannes, just for reference, can you post a more specific example such as the Photon image URL or the link to where we can see the problem happening live?

  5. CliffHobbs
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi designsimply,

    thanks for the reply. As far as I know (and I'm no expert) I'm not using custom cropped images. JetPack was working fine until I started upgrading and now even restoring the older versions breaks my theme.

    Happy to "break" my site so you can see the issue first hand if you like or send you screenshots if you like as at the moment I've had to deactivate JetPack to get the Blog page to render correctly :-(

    Apologies if this is hijacking this thread happy to start a new one if required.

  6. Hannes
    Member
    Posted 1 year ago #

    OK, I have activated Photon again and I'll keep it for a while so you can debug it. But just for a day or so, I don't like my site being messed up ;)

    Screenshots from http://www.officialstation.com/

    Here is what my site looks like without Photon:
    https://dl.dropbox.com/u/162252/temp/officialstation-without-photon.png

    Here is what my site looks like with Photon:
    https://dl.dropbox.com/u/162252/temp/officialstation-with-photon.png

    This is the Photon URL:
    http://i2.wp.com/distilleryimage2.s3.amazonaws.com/a53fa6b431a011e29d8c22000a1fbd8b_7.jpg?w=100

    Examples of posts:
    http://www.officialstation.com/2012/11/18/frost-iceland-nature

    http://www.officialstation.com/2012/11/16/officialstation-com-er-nuna-farsimavaen

    Hope this helps :)

  7. designsimply
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 1 year ago #

    Thanks for the examples—now I see what's happening. Photon is taking the 100% width as 100 pixels and then when your site displays the smaller sized image at 100% in your post content area, it looks blurry. I'll see if we can get this fixed for the 2.1 version to either ignore cases like that or see if photon can find a good way to figure out what width to resize the image.

    Hannes, can you tell me if your theme sets a $content_width or not? If it doesn't have one, can you try setting it?

  8. designsimply
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 1 year ago #

    Actually, looks like maybe http://i2.wp.com/distilleryimage2.s3.amazonaws.com/a53fa6b431a011e29d8c22000a1fbd8b_7.jpg?w=100% should work but the % isn't getting passed.

  9. designsimply
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 1 year ago #

    CliffHobbs, yes please to screenshots and image links.

  10. designsimply
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 1 year ago #

    Hannes, can you try this update and let me know if it fixes the problem for you?
    http://plugins.trac.wordpress.org/changeset/631958

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic