WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

SpeakUp! Email Petitions
SpeakUp cycling/freezing (6 posts)

  1. Airkitt
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi

    I just launched a petition at mspfairskies.org and have received comments from several people that when they sign the petition the site just cycles and cycles and looks like it is frozen. However, the petition in fact was delivered because the person received an automated email response from the official that received the petition. How can I fix this?

    Thanks

    http://wordpress.org/extend/plugins/speakup-email-petitions/

  2. Kreg Wallace
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I just tested the petition on your site and it seems to be working fine (using Chrome browser on a Mac). The petition is submitted using AJAX, which means that the page doesn't reload after the submit button is clicked. Maybe a page reload is what your users were expecting? Instead, when the petition is submitted, the form fields fade out and a confirmation message appears above the form.

    Also, you have a script (likes-rest.js) that has errors in it. This is probably connected to the "share this" and "like this" buttons at the bottom of your page. It's possible those errors are causing issues on other browsers. You might want to disable that sharing buttons plugin and see if things clear up.

  3. kirby_james
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi I've got the same problem at http://www.ottertrail.org/

    I'm using Windows 7 with IE, Firefox and Chrome. WordPress uses a Twenty Twelve theme. Sometimes (but not always) I will fill out a form, click the "Sign Now" button and the progress dots will flash indefinitely.

    In my case the information has been uploaded correctly - and appears in the listing.

    The problem is that external users think that it has failed - and quite naturally get frustrated.

    Any suggestions welcomed.

    Kirby

  4. kirby_james
    Member
    Posted 1 year ago #

    As a follow up ... I've run it under Firefox using Firebug ... when it fails to return (i.e. progress dots appearing) ... Firebug doesn't report any Errors or Warnings and gives the following header info

    POST http://um-collaboration.org/wp-admin/admin-ajax.php
    200 OK
    570ms

    jquery...r=1.8.3 (line 2)

    HeadersPostHTML
    Response Headers
    Cache-Control no-cache, must-revalidate, max-age=0
    Connection Keep-Alive
    Content-Type text/html; charset=UTF-8
    Date Wed, 26 Jun 2013 20:30:01 GMT
    Expires Wed, 11 Jan 1984 05:00:00 GMT
    Host-Header 192fc2e7e50945beb8231a492d6a8024
    Keep-Alive timeout=5, max=100
    Pragma no-cache
    Server Apache
    Transfer-Encoding chunked
    X-Content-Type-Options nosniff
    X-Frame-Options SAMEORIGIN
    X-Robots-Tag noindex
    Request Headers
    Accept application/json, text/javascript, */*; q=0.01
    Accept-Encoding gzip, deflate
    Accept-Language en-gb,en;q=0.5
    Content-Length 107
    Content-Type application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8
    DNT 1
    Host um-collaboration.org
    Origin http://www.ottertrail.org
    Referer http://www.ottertrail.org/
    User-Agent Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0

  5. kirby_james
    Member
    Posted 1 year ago #

    I think I may have resolved this. The
    WordPress Address (URL) and
    Site Address (URL)
    were incorrectly set under General Settings. It now works OK.

  6. kirby_james
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi All, Just to clarify. My WordPress site is pointed to by two different domain names.

    This was exposed when I looked at the POST request with Firebug (under Firefox). An extract shows ...

    POST http://um-collaboration.org/wp-admin/admin-ajax.php
    .
    .
    Host um-collaboration.org
    Origin http://www.ottertrail.org
    Referer http://www.ottertrail.org/

    This appears to be the cause of SpeakUp 'apparently' freezing or hanging. When I set the WordPress Address (URL) and the
    Site Address (URL) correctly set under General Settings the problem was resolved.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.