WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

SE HTML5 Album Audio Player
song wont play thru (20 posts)

  1. givesuccess
    Member
    Posted 8 months ago #

    I used this plugin on a site for a bas players site and the songs wont play thru. It stops about 10-15 sec and starts over.

    I tried to adjust the width and have two playlist on one page but I tried with only one and at default width and the still wont play all the way thru.

    Ie8 is worse bc they wont play at all. My main browser is Opera and I tried FF but none will work right

    the site is at http://jimmypritchard.com/jimmy-pritchard-goin-down-9/ if you want to take a peek.

    Thnx, love the plugin and hope i can find out what I am doing wrong.

    http://wordpress.org/plugins/se-html5-album-audio-player/

  2. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Hrm.

    At first I thought this might have been a problem with your MP3 encoding. I also encountered trouble playing the file in Firefox (Mac) on your site.

    So to troubleshoot, I downloaded the First track of the first player (When I'm calling), created two versions (the original file and a repaired file) uploaded it to my site, and played them.

    To my surprise, both versions played well, without doing the 10second loopback thing that occurs on your site.

    I then tried to embed two different players on the same page (as you have on your example page). Maybe, I thought, they were interfering with each other. Again to my surprise, there were no issues playing back.

    See this temporary link for a demonstration of playback on my website.
    http://sethelalouf.com/archives/350

    My conclusion here is that this issue is either to do with some of the console errors I see when I load your page:

    ##########################
    #  The endpoint used to load this resource has been deprecated.
    #  Please update to the current Facebook JavaScript SDK.
    #  https://developers.facebook.com/docs/reference/javascript/
    ########################## FB.Share:56
    The "fb-root" div has not been created, auto-creating FB.Share:56
    FB.getLoginStatus() called before calling FB.init(). FB.Share:56
    Uncaught ReferenceError: iframes is not defined [VM] fastbutton?bsv&size=tall&hl=en-US&origin=http%3A%2F%2Fjimmypritchard.c…am%3DEQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Frs%3DAItRSTOXMPlDPSQNLAjp6QpbGVJ5Mgv6Zw (88):21
    Uncaught TypeError: Cannot read property 'plusones' of undefined [VM] fastbutton?bsv&size=tall&hl=en-US&origin=http%3A%2F%2Fjimmypritchard.c…Fam%3DEQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Frs%3DAItRSTOXMPlDPSQNLAjp6QpbGVJ5Mgv6Zw (88):2
    Uncaught TypeError: Object #<Object> has no method 'hefn' [VM] fastbutton?bsv&size=tall&hl=en-US&origin=http%3A%2F%2Fjimmypritchard.c…am%3DEQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Frs%3DAItRSTOXMPlDPSQNLAjp6QpbGVJ5Mgv6Zw (88):18

    OR with your web host provider:

    Maybe your hosting package is not configured to stream files like mp3s.

  3. givesuccess
    Member
    Posted 8 months ago #

    When I look at your source on thte page u made it looks cleaner and has not <p></p> tags in it. Mine looks messy for some reasons. Not sure how/why yet. Tried to deact other plugins but it no helps. treid diff themes too and not good. I guess ill have to leep messing around w/it. If u have any more ideas pls post. you have been helpful thanks.

    Is there a way to adjust the album art photo size? Here is how I did and it may be causing probs but tried norm and still issues. This the page in txt mode:

    <a title="Buy This Album" href="http://www.cdbaby.com/cd/jpritchard" target="_blank"><strong>AVAILABLE  @ WWW.CDBABY.COM</strong></a>
    <div style="width: 400px;">[SE_album_player album_id=970]</div>
    &nbsp;
    &nbsp;
    <a title="Buy This Album" href="http://www.cdbaby.com/cd/jpritchard2" target="_blank"><strong>AVAILABLE  @ WWW.CDBABY.COM</strong></a>
    <div style="width: 400px;">[SE_album_player album_id=986]</div>
    &nbsp;
  4. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    I'm not doing anything special with my embedding/inserting of the player. I would guess that the html output cleanliness which you are referencing has to do with either your theme's post_content filtering/template code OR a plugin filtering the post_content... or a combo of both.

    But, if the player is rendering, and looks normal (as it does on your site) I don't think this is why there is an issue. The issue is either from your server and streaming media files or with the JS running on that page (see the console errors).

  5. givesuccess
    Member
    Posted 8 months ago #

    Thnx!

    I did disable all my plugins except this and still no go. I run my own vps so it should be able to stream. I had a similar plugin to play music but it had a very odd small size/shape for the album art and the options page for it was hard to understand. The site owner could not use/like that one. But it did play whole songs so "should" be ok for streaming. I will look into it more tho or ask Hostgator tech to take a peek.

    The console errors seem to be from my diggdigg plugin (i think) so I deleted it.

    I guess i have to keep messing around til i figure it out. If you can go in and take a look I can give u admin access if u have time. If not it ok it has to be something stupid I am overlooking. I wont give up...lol

  6. givesuccess
    Member
    Posted 8 months ago #

    More info:

    I asked my hosting to loko at it and hty esaid it all played for them so that was not big help but I did notice they use linux and FFox. I have a Vmplayer with a browaser appliance in a linux os and I went to the sites using that (linux +FF) and they played thru and went on to the next after it finished so it seems to be ok using that.

    On my main pc os win7 using Opera,FF and ie8 none work. Ie8 wont play them at all for me. Aslo in ie8 i get this error:

    Webpage error details:

    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
    Timestamp: Fri, 2 Aug 2013 05:16:46 UTC
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 1
    Char: 5437
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.5.2
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 1
    Char: 4390
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.5.2

    THey seem diff than the ones u listed above.

    Can u (or anyone reading) try using Opera, IE8 and FF on win7 if u have or can get on win7?

    I also tried on my andriod phone and it would not play there either but that a whole diff prob.

    Still not giving up yet!...lol

  7. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Ill try to test and check on different systems when I get the opportunity. I'd really like to be able to offer playback across all browsers/ OS.

    Keep me posted. Ill do the same.

  8. givesuccess
    Member
    Posted 8 months ago #

    thnx I will do the same.

  9. givesuccess
    Member
    Posted 8 months ago #

    Anythign new yet bc i still cant play them all the way thru on any browser in windows but it plays on linux os?

  10. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Nothing new on my end. I have not had a chance to check on other OS versions.

  11. givesuccess
    Member
    Posted 7 months ago #

    Can it be a persissions prob?

    mine are set as:

    wp-upload/ 757
    2013/ 757
    8/ 757
    .mp3/ 646

    Cant figure this one out and it's bugging me but the site owner likes this player plugin so I have to stick with it.

    Funny ..it plays fin on any linux or iOS.

    Thanks sedevelops :-(

  12. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    I don't think it's a permissions problem. Permissions are handled by your webserver (not the browser). I believe a permissions problem would exhibit across all browsers / OSs.

    You wrote:

    Webpage error details:
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
    Timestamp: Fri, 2 Aug 2013 05:16:46 UTC

    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 1
    Char: 5437
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.5.2

    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 1
    Char: 4390
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.5.2

    I've got an idea for you to troubleshoot.

    First, try my website out on the troubling browser/OS. ( http://sethelalouf.com/archives/273 ) If it also does not work properly, try this:

    Go to:
    /wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/

    Then change app.min.js filename to:
    app.min.js.test

    Last, change app.js to:
    app.min.js

    Then check page again and see if it works in your browser/os.

  13. givesuccess
    Member
    Posted 7 months ago #

    No luck seems to not make any diff. My progress bar starts all the way to right as if its alnost done all the way and in FF it flickers a bit but is also all the way to right. in IE it still wont play at all and give me this error code:

    Webpage error details
    
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
    Timestamp: Sat, 24 Aug 2013 15:38:25 UTC
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 91
    Char: 6
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.6
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 170
    Char: 10
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.6

    bc it is diff files it seem to be diff lines listed as error and it may help u a bit i hope.

    I can set up a site on my vps to test stuff if u need. I have a few unused domain names i can thro wp on as tes site ...just let me know.

    Thanks for the help. :-)

  14. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    Show me the error messages from my website:

    http://sethelalouf.com/archives/273

    This will rule out a problem unique to your installation.

  15. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    Also:

    try this:

    open the file that you've now named app.min.js.

    change line 69 from:

    $.getScript("/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/niftyplayer/niftyplayer.js", function(data, textStatus, jqxhr) {

    to:

    $.getScript("http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/niftyplayer/niftyplayer.js", function(data, textStatus, jqxhr) {

    See if that makes a difference. If it does, then I'll code up a solution.

  16. givesuccess
    Member
    Posted 7 months ago #

    This is from YOUR site now in IE:

    Webpage error details
    
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
    Timestamp: Sun, 25 Aug 2013 00:36:41 UTC
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 1
    Char: 5437
    Code: 0
    URI: http://sethelalouf.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.6
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 1
    Char: 4390
    Code: 0
    URI: http://sethelalouf.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.6

    This is from MY site in IE AFTER i made changes (the now) app.min.js

    Webpage error details
    
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
    Timestamp: Sun, 25 Aug 2013 00:46:27 UTC
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 91
    Char: 6
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.6
    
    Message: 'undefined' is null or not an object
    Line: 170
    Char: 10
    Code: 0
    URI: http://jimmypritchard.com/wp-content/plugins/se-html5-album-audio-player/js/app.min.js?ver=3.6

    i am not sutre what i am looking at in the code but in some places it refs to "rtl" and the progress bar. Should this be ltr? It moves from l to r but maybe not.

    And a few places where it mentions niftyplaer and niftyPlayer could one be a P where it should be p?

    Its prob ok so i hope i dont show my lack of js skillzz...lol

    Thanks, if no one else is having this issue u dont have to worry about it if it just me. I can just TELL them to use another player. They jsut hate changes.

  17. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

  18. givesuccess
    Member
    Posted 7 months ago #

    I did again but i had done that b4 when i first saw the suggestion.
    It did rmove a couple of errors than b4 i addied the whole url into the file as you asked.

    Would it help if I give u admin on this site to help you find reason? I trust you...lol

    I had cloudflare running fo rthis site but turned it off yester day incase that matters bc I think they cache the js files. I also purged the cache there too so everything should be "live"

  19. sedevelops
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    I appreciate your trust and your keeping up with this issue. Getting involved in your website won't really help much because I'll need to test from a windows / linux machine, which I don't current;y have access to.

    For now, I think you're on your own with this issue. Try your hand at hacking the plugin a bit. Edit code, experiment. It's a good learning experience. If the plugin breaks, just replace it with a fresh version from wordpress.org.

    When I have some more spare time I will try to beat this issue by reworking the flash fallback code for browsers that don't like mp3. Right now, I have a sort of small-effort fallback in place. I'll up the ante when I get a minute.

  20. givesuccess
    Member
    Posted 7 months ago #

    I have been trying some stuff out but none worked yet. I dont expect you to worry about this prob if not many have had an issue.

    I can run linux from a virtual machine s maybe you can use similar way to run windows from a vm for testing when u have the time.

    If I get anywhere tinkering i'll post it here.

    Thanks, and i am happy with your efforts trying to fix. :-)

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.