WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP Smush.it
[resolved] Smush.it not working (6 posts)

  1. jbhphx
    Member
    Posted 7 months ago #

    Have used the plugin before on other sites with great success. Installed on current site, and it simply doesn't work. When I click Smush.it now! on an image in the media library, it works for longer than I would expect and then, when it stops working on it, nothing has changed. The file still shows as not processed.

    Here's what I've tried: Deactivating and reactivating the plugin; uninstalling and reinstalling the plugin; disabling caching plugins that do anything to image files.

    Any help that can be provided would be appreciated.

    Thanks!

    http://wordpress.org/plugins/wp-smushit/

  2. WPMUDEV
    WPMU DEV Support Staff
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    @jbhphx,

    On the current version of the Smush.it plugin go to Settings > Media. Then look for the Smush.it section. Set the debug output option and save the options.

    Then go to Media > Bulk Smush.it and run the bulk smash.it. Let us know if you get any output.

  3. jbhphx
    Member
    Posted 7 months ago #

    Lots of output. The common error is "No savings" but I know these images are not optimized. When I run them through Kraken I get as much as a 90% savings. Here's an example of the output:

    DEBUG: attachment_file_path=[/home/content/e/l/e/elementds/html/99dollarsocial/wp-content/uploads/2013/09/300x2506.jpg]
    DEBUG: attachment_file_url=[http://www.99dollarsocial.com/wp-content/uploads/2013/09/300x2506.jpg]
    DEBUG: file_url [http://www.99dollarsocial.com/wp-content/uploads/2013/09/300x2506.jpg] home_url [http://www.99dollarsocial.com]
    DEBUG: Calling API: [http://www.smushit.com/ysmush.it/ws.php?img=http%3A%2F%2Fwww.99dollarsocial.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F09%2F300x2506.jpg]
    DEBUG: return from API: data

    stdClass Object
    (
    [src] => http://www.99dollarsocial.com/wp-content/uploads/2013/09/300x2506.jpg
    [src_size] => 89715
    [error] => No savings
    [dest_size] => -1
    [id] =>

  4. Mike
    WPMU DEV Support Staff
    Posted 7 months ago #

    Hey there,

    I downloaded your image and uploaded it to my test site, which is using the latest version of WP Smush.it, it also reported no savings for me. I then tried a couple of other images and they Smushed and the amount saved was reported.

    Do other images work for you? Maybe it's just not possible to optimize some of them.

  5. jbhphx
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks, Mike. It seems to be working well now. Not sure what the issue was before. I appreciate your help!

  6. Mike
    WPMU DEV Support Staff
    Posted 7 months ago #

    That's great, thanks for letting us know and for marking the thread resolved :-)

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic