WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

SimpleMap not showing map! HELP (45 posts)

  1. HenryRocks
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi everybody!

    It's about 3 days that I'm going crazy installing on a website a store locator plugin, when it finally seems that I found a good one, it gives me a problem.
    I'm talking about SimpleMap plugin, it can't let me see the map in the page where I insert it, the searching form is ok but the box where there should be the map it's empty.
    Please help me!!!

    P.s: the API key is correct because it works with another plugin.

    Thanks, Enrico

  2. zigmas
    Member
    Posted 2 years ago #

    Same problem here!

    Did you resolve it?

  3. HenryRocks
    Member
    Posted 2 years ago #

    Unfortunately not... I'm waiting for a help from God!
    No, seriously, I need a help because it's the only thing I need to finish this website and it's about 3 months that the page is "under contruction" because I can't find a solution. Did you find someone that can help you?

  4. zigmas
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've a dead line tomorrow so I dind't go to deep in the plugin. I'm betting it has something to do with a compatibility issue.

    I used it once for this page: http://www.maians.es, and had the same problem, but I can manage to remmember how i solve it...

    Any way... I have to finish this page today, so I enden searching around and i found this one: Leaflet Maps Marker, that's free also and it's... Quite nice, actually. It only lacks the listing part that Simplemap have.

    I'll take a look at the other page tomorrow, and see if I remmeber anything. ;) If i do, i'll come back!

    Oh! Also, try deactivating all the other plugins on your page. And see if it works.

    :)

  5. Glenn Ansley
    Member
    Posted 2 years ago #

    Most conflicts are a result of JS errors from other plugins, themes, or custom code. Are you familiar with the Firebug tool for Firefox or Chrome? After you install it, you can view JS errors on the page. You'll need to remove any errors that are happening prior to SimpleMap being loaded.

  6. shanepetty
    Member
    Posted 2 years ago #

    Zigmas,

    I had an issue just the other day and Glenn responded. You should try this:

    You're theme is doing wonky stuff with the shortcode API. Luckily they know this and have provided a work around. You currently have a simplemap shortocde that looks something like this: [simplemap] Try placing an opening and closing raw shortocde around what you have now like this (including the spaces)

    [raw] [simplemap] [/raw]

    Let me know if that doesn't fix it.

  7. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey guys,

    I've disabled all of my plugins except for SimpleMap, but I continue to get this error:

    Uncaught ReferenceError: load_simplemap is not defined

    Any idea why I'd be getting that from a clean install?

    Thanks,
    Jacob

  8. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    It's also not working with default 2011 theme + no plugins.

  9. Glenn Ansley
    Member
    Posted 2 years ago #

    What's your URL? It sounds like the JS isn't loading? Do you have a number other than 0 or the correct page ID populated in the "Map Page IDs" field in SimpleMap General options?

  10. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    http://g-form.net/store-locator/

    I had the page id (11) in there, but just added 0 for testing.

    -J

  11. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    Correct, looks like the master-js file isn't loading.

  12. Glenn Ansley
    Member
    Posted 2 years ago #

    That didn't look like the default theme.

  13. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    Nope. I switched it back when nothing else worked. I've installed the plugin on another test server with the 2011 theme and everything worked, so I'm not really sure what happened. I'll try manually deleting the plugin files and reloading it to see if that fixes it.

  14. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    2010 theme is enabled. Still no go.

  15. Glenn Ansley
    Member
    Posted 2 years ago #

    Can I have that URL? The link above is not twentyten.

  16. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    It's there now: http://g-form.net/store-locator/

    Looks like it might be a conflict with FoxyShop, but I have no idea why...

  17. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    Wow, super weird. Just figured it out.

    Inside of FoxyShop, there's a function (like in simplemap) that stops all the scripts from loading on a specific page. "Skip FoxyCart Includes on These Pages:"

    I removed the page id for the store locator and everything works now! Wild. Maybe a function naming conflict?

    edit: works in 2010, but there's still an error in my custom theme... looking now.

  18. Glenn Ansley
    Member
    Posted 2 years ago #

    It's probably a javascript error preventing SimpleMap from loading.

  19. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    What's strange is that all of the css files and google map javascript files are loading fine. It's only the master-js file that isn't loading... even with all other plugins disabled and all of my theme's js removed.

    Any ideas?

  20. HenryRocks
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok guys, I found out that there's a problem with my custom theme because with the original Twenty Eleven theme it works and it shows the map...
    Now, how can I fix it? Thanks
    This is the url: http://www.depofarma.it/punti-vendita

    Thanks

  21. zigmas
    Member
    Posted 2 years ago #

    HenryRocks
    ┬┐Did you tried the solutions of Shanepetty? This actually really neat... I haven't tried with the simplemap, but I had a similar problem with other plugin, with the same Theme, there is when i figured it all came from the theme coding, so I started looking inside the code, and yeah, the java on a slider was messing with the code in the plugin. So, the [raw][/raw] Came really cool.

    Zigmas,

    I had an issue just the other day and Glenn responded. You should try this:

    You're theme is doing wonky stuff with the shortcode API. Luckily they know this and have provided a work around. You currently have a simplemap shortocde that looks something like this: [simplemap] Try placing an opening and closing raw shortocde around what you have now like this (including the spaces)

    [raw] [simplemap] [/raw]

    Let me know if that doesn't fix it.

  22. zigmas
    Member
    Posted 2 years ago #

    Btw! Many thanks Mr.Shanepetty!

  23. jacobdubail
    Member
    Posted 2 years ago #

    My issue had to do with the order in which the scripts were loading. I am loading jQuery before wp_head, but the jQuery dependency of the simplemap-master-js script wasn't seeing that jQuery had been loaded, for some reason. I removed the dependency and everything is working now!

  24. HenryRocks
    Member
    Posted 2 years ago #

    zigmas

    I tried with Shanepetty solution but nothing happened with that shortcode..

  25. lavertyj
    Member
    Posted 2 years ago #

    Has anyone determined the issue for the map not showing. I have turned off all plugins and I am still no further ahead. The [raw] fixe did nothing for me either. Would really like to move ahead with this plugin but I am not having any luck whatsoever. Any one??

  26. 58twelve
    Member
    Posted 2 years ago #

    Same issue here. I just out the site live only to discover that the map has disappeared. Weird thing is I haven't updated or added any new plugins since it was working except Tipsy from ithemes and disabling that did zip. Given I've just flicked the switch on the site it's a bit of a disaster!

    If anyone can help the map should show on http://carefarmingwm.org.uk/address-locator/

    I've tried disabling things, uninstalling Simplemap etc but all to no avail. Any help would be great!

  27. 58twelve
    Member
    Posted 2 years ago #

    Glenn - I really need you to change the URL as per my email so I can access the Premium Forums, please. Something has gone very wrong and I am out of my depth and have had to remove the functionality from the site, which is a big deal for the client and the reason I went Premium - twice.

    I have attached a couple of screenshots from the Firebug console as it seems that something is not loading. But I don't know why

    Please please please help me get this fixed.

  28. 58twelve
    Member
    Posted 2 years ago #

    Screenshots not attached - but have sent in an email. Couldn't see how to attache here.

  29. kmenon
    Member
    Posted 2 years ago #

    I hope this solution helps everyone!

    All you need is to install a Plugin called "Use Google Libraries" Link: http://wordpress.org/extend/plugins/use-google-libraries/

    This plugin allows your WordPress site to use the content distribution network side of Google's AJAX Library API, rather than serving these files from your WordPress install directly.

    The reason why the map was not showing up is beacause of interfering scripts. This solution should fix it :)

  30. steveknarf
    Member
    Posted 2 years ago #

    Similar issues here - think. My map was working before, but now it will not load:

    http://mountainstatebrewing.com/on-tap/

    The only change I made I can think of is activating WP-Super Cache plugin.

    And ideas?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic