WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Sidebar widgets not working. (3 posts)

  1. takaris7
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am not sure but I finally found a theme that I really like and I can change a little bit. It fits my header image and general scheme. When I finally install it I discover that none of my widgets work on the theme.

    Now I only know a little HTML and know almost next to nothing about Css or the coding language involved in getting the theme to do what I want. Mostly for me its all guess work and a lot of reading and hoping for the best. What I am hoping is someone can help me with this.

    It is the Red Fall 1.0 Theme
    http://www.wpthemesfree.com/view.php?theme_id=1799

    It states that it is widget ready but they don't seem to work on the site when I upload them.

    Here is the Function.php

    <?php
    if ( function_exists('register_sidebar') )
    {
    register_sidebar(array(
    'before_widget' => '<li id="%1$s" class="widget %2$s">',
    'after_widget' => '',
    'before_title' => '<h2>',
    'after_title' => '</h2>',
    ));
    register_sidebar(array(
    'before_widget' => '<li id="%1$s" class="widget %2$s">',
    'after_widget' => '',
    'before_title' => '<h2>',
    'after_title' => '</h2>',
    ));
    }

    function get_sidebar_right() {
    do_action( 'get_sidebar' );
    if ( file_exists( TEMPLATEPATH . '/sidebar_right.php') )
    load_template( TEMPLATEPATH . '/sidebar_right.php');
    else
    load_template( ABSPATH . 'wp-content/themes/default/sidebar.php');
    }

    __________________________________________________ ____________

    I also have a sidebar.php and a sidebar_right.php

    <div class="SRL">

    <div class="Search">
    <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
    <input type="text" name="s" class="keyword" />

    <div id="buttonsearch">
    <input name="submit" type="image" class="search" title="Search" src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/images/ButtonTransparent.png" alt="Search" />
    </div>
    </form>
    </div>

    <div class="Categ">
    <h3>Categories</h3>

      <?php wp_list_cats(); ?>

    </div>

    </div>

    __________________________________________________ ______________

    Could there be anything wrong?

    Hope someone can help

  2. Marianne
    Member
    Posted 6 years ago #

    Are they not showing up on the sidebar? Or are you getting errors for the widgets?

    If they are properly installed, you can go to your admin panel and go to

    Presentation > Widgets

    and drag your desired widgets to the sidebar, save the changes and you should have 'em up and running.

  3. iseidman
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi Takaris. I too have having the same issue with this theme. I really like to look, but can not seem to change the default widgets. I can drag and drop my selections into the Sidebar Arrangement page (under presentations/widgets), and while they appear to be saved, nothing actually changes on the site?

    Have you had any luck resolving this?

    Can any one out there assist?

    Thanks in advance.
    peace
    is

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic