WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Sidebar displays correctly in Firefox, but not IE (9 posts)

  1. Evan
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm using a slightly customized version of the not so fresh theme, and it looks terrific in Firefox, but it's not displaying the split sidebar correctly when I use IE7. Can anyone help me out with why it's displaying incorrectly?

    Here's my sidebar code:

    [morderated code pasted here: http://wordpress.pastebin.ca/517668 ]

  2. whooami
    Member
    Posted 6 years ago #

    fix whatever is going on here, so that the pages can be validated

    http://validator.w3.org/check?uri=http://www.primakow.net/evan/

  3. Evan
    Member
    Posted 6 years ago #

    I've gone through everything that it says is failing, but it's all small formatting issues in the posts, nothing related to the sidebar that I can see.

  4. whooami
    Member
    Posted 6 years ago #


  5. whooami
    Member
    Posted 6 years ago #

    Im sorry, but youre plain wrong.

    Error Line 417 column 8: ID "links" already defined.

    <li id="links" class="widget widget_links"><h2 class="widgettitle">Vital Links ...

    that is just one error that IS related to your sidebar. Mind you that's not your fault, that's wordpress' .. but its related.

    Go through the errors, fix them. The ONLY ones that cannot be fixed are the CSS ids assigned to widgetized output.

    Once you've fixed those errors - it will be much easier to see whats going on with the site.

  6. Marcel Brinkkemper
    Member
    Posted 6 years ago #

    Phoey,
    Checked with Internet Explorer Developer toolbar:
    In the original theme, the splitted sidebar is part of the sidebar-splitted element.
    In your site it is part of the wrapper element (two elements higher)

  7. Evan
    Member
    Posted 6 years ago #

    whooami, I see those errors in the widgets, but in what file do I edit the widgets to fix that? I'm not sure that it's what is causing the formatting issues with the sidebar in IE, but I'd like to fix that as well either way.

    Also, macbrink, could that cause the alignment issues I'm having with IE?

  8. Marcel Brinkkemper
    Member
    Posted 6 years ago #

    @Phooey
    It looks like it, one part of the sidebar is in a place it doesn't belong.

  9. Evan
    Member
    Posted 6 years ago #

    Thanks for the help guys! I was able to figure out what was causing the issues and it looks great in IE now. I had some code configured incorrectly in my functions.php file. I still need to go through and fix all the small validation errors, but that's an issue for another day.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.