WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Sidebar content went down (3 posts)

  1. kawaluana
    Member
    Posted 9 months ago #

    I just changed my site´s theme, so I had to adjust it to the layout of my new theme (Mantra).

    I was replacing the widgets and everything was ok, until I added a text widget (ad) on the "above content" widget area. Then, the content of the left sidebar wet down. I deleted what I had just added, and nothing happened, deleted the content of the left sidebar and put it back, and still... I put back the "above content" ad and still there´s a blank space before the widgets of the left sidebar appear.

    I haven´t made any css changes at all, I just used the widgets menu.

    My site is http://www.practicaryoga.com

    What could be wrong?

  2. wen.wainwright
    Member
    Posted 9 months ago #

    It's probably a combination of either:

    1. Possibly/probably something in your style.css. I would copy your child theme style.css into a text editor and save it. Then I would delete the child theme content except the heading. Then add the styles back in one at a time to find the styles that are pushing the content down.

    2. I would also suggest giving .rh a max-width that matches the right side. The current width of rh { width: 694px; } which means that even though the ad looks like it's only taking up the right hand side space it is actually taking up the left hand empty space and pushing your left sidebar down below it.

    .rh {
    max-width: whatever your right hand side content is;
    }

    you might also need:

    .rh {
    max-height: something not too tall;
    }

    The other thing I would double check would be the <div> each of those elements are in and make sure that they are in the correct order/place/etc. for how you wish to display the content.

  3. kawaluana
    Member
    Posted 9 months ago #

    Thanks for all this information. But I actually know very little about CSS so I tried to check those points but couldn´t figure out...

    But I found an easier solution in the end. So before even if I took all the widgets out, when I would put them back again the same strange configuration would remain. So I downloaded this "widgets-reset" plugin and once I reset them, when I put them back everything was in the correct place.

    Maybe it can be useful to someone else: http://justintadlock.com/archives/2009/03/03/widgets-reset-wordpress-plugin

Reply

You must log in to post.

About this Topic