WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Serious spamming issues - please help! (33 posts)

  1. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi there,

    I installed 2.2 last week and everything was going swimmingly, I was only receiving about one or two spam comments every day.

    However in the last 24 hours my blog has gone spam mad! I've had nearly 100 in that period and they keep coming. I have Askimet installed but it doesn't seem to be trapping anything.

    Am I doing something wrong? Please help! Thanks...

    :-Joe

  2. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Also - when I try to bulk moderate comments and set them all as spam, it hangs for ages, then just goes to an empty page. And none of the spam is deleted...

  3. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    bump!

    Is there nobody who can help me? I'm getting several spam messages every hour now! :-(

  4. innfinity
    Member
    Posted 6 years ago #

    There are many different anti-spam measures you can try. You can go through the list of spam plugins here and try one or more that you like.

  5. Bodhipaksa
    Member
    Posted 6 years ago #

    I get hundreds a day and Akismet catches 99.9% of them. Are you sure you have it properly installed?

    - is it showing up in the list of plugins?
    - is it activated?
    - have you entered your WordPress API?

  6. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    @Haecceity:
    It's showing up in the list of plugins, and it is active. I entered my WordPress API a long time ago and it is not complaining, so I assume that is still okay. However: Ever since I installed 2.2, it's been working in a really odd way. When I set comments as spam, they end up in the Akismet Spam folder. Akismet doesn't seem to be doing any automatic checking any more.

    @Innfinity:
    Thanks - I'll try some other ones too. See what I can get to work!

  7. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Interesting...

    This is what I get when I go to my Akismet configuration and try to udpate:

    "The key you entered could not be verified because a connection to akismet.com could not be established. Please check your server configuration."

  8. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have the same problem. Can it be something with the akismet.php plugin that came along with the 2.2 wordpress?

    I didn't have this problem before my upgrade. I didn't notis this problem anyway before.

    /manne

  9. markdw
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am having exactly the same problem. Massive amounts of SPAM in the last 3 days and they are all going into the moderation queue. When I mark them all as SPAM and click update the page hangs too.

    I am also getting the same message (""The key you entered could not be verified because a connection to akismet.com could not be established. Please check your server configuration.") in the akismet config page.

    Help please as this is seriously annpying me!

  10. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    Good that there are more who have the same problem.

    What version of wordpress are you guys running?
    I'm running 2.2.2.

    Thought that we could compare versions to se if it's a problem med akismet och wordpress.

    /manne

  11. Chris_K
    Member
    Posted 6 years ago #

    don't forget to compare Akismet versions as well!

  12. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    WordPress 2.2.2
    Akismet 2.0.2

  13. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    When I set comments as spam, they end up in the Akismet Spam folder.

    This is normal and what it's supposed to do.

    The key you entered could not be verified because a connection to akismet.com could not be established. Please check your server configuration.

    This says that, for whatever reason, your server cannot talk to Akismet's servers.

    I tried this on my own site, and it was able to verify just fine, so there's nothing wrong with Akismet's servers as far as I can see.

  14. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    Well, good for you that it works for you but there's a lot of people having problem now.

    I don't think that they only have one server. My api key has worked fine for 2-3 years and now suddenly stopped.

    Somethings wrong. Talked with my ISP (web host) and they can't see anything wrong. They are not blocking anything (firewall) the fopen workes also the port 80 outbound. I gave them the akismet code so they are looking at it now.

  15. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Ahhh good (in a way) to see others having exactly the same problem. And yes, it seemed to work fine until I upgraded to 2.2.

    I just upgraded to 2.2.3 and it seems to still be a problem. I am running Akismet 2.0.2.

    Not only that, but my main page (crap as it may look) has also now stopped working... So not only can nobody real post to my blog, but spammers have full reign. Quality! :P

    *sob*

  16. Doodlebee
    Member
    Posted 6 years ago #

    Out of curiosity, when you all upgraded, did you deactivate all plugins *before* uploading/upgrading the files? Are you sure your plugins are 2.2.3 compatible? Are you sure none of your plugins are interfering with Akismet?

  17. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Good point. No I didn't deactivate all my plugins, which was probably silly of me, I didn't realise that was the way to do it. However I have deactivated all of my plugins and then just reactivated Akismet... And although it says it is running, obviously it has issues...

  18. Doodlebee
    Member
    Posted 6 years ago #

    Right, well just deactivating and reactivating won't do much, until you get someone trying to send you spam from this point on. Akismet doesn't retroactively mess with stuff in moderation. That stuff is there for you to deal with as you need to.

    You need to test it though, and make sure Akismet is now working, and will filter any spam that comes through *now*. Once you verify that, with all plugins off (save Akismet) it's working as it should, then you can start reactivating your plugins and testing to find the culprit - if that is indeed the problem.

  19. kerusdotorg
    Member
    Posted 6 years ago #

    my aksimet died when i upgraded
    it looked like it was on and running but i just found 1800 spamz waiting for me

    nuked the plugin, reuploaded the same file, reinput api
    works perfectly now

    just my 2ยข

  20. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    Yeah, I deactivated my plugins before my upgrade.

    kerusdotorg: I have tried to reupload the akismet.php and reinput the api key but with no good result.

    I put in the option that every comment have to be moderated by a admin before it is posted on the site.

  21. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    Can anyone give me the address when akismet tries to connect to there server from my blog?

    The Connection string..

  22. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    @kerusdotorg:
    You say you "nuked" the plugin... What steps did you take... Deactivated, then deleted and replaced?

    I replaced last night and it didn't "nuke" it at all. The API key was still in the field. Where does it keep its prefs? Maybe I should delete those first.

  23. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    I can answer my own last question.
    Can anyone give me the address when akismet tries to connect to there server from my blog?

    The Connection string..

    Found it on this site: http://akismet.com/development/api/

  24. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    jowie: I tried to empty the api key box and then save. tried it 2-3 times before my key was deleted from the box.

    then I tried to re-enter the key and save. But key cannot be validated bla bla. :)

    so now my api key box is empty and i cant activate the akismet plugin :D

    have you guys found any answers?

  25. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    manne80: Sorry, but it's just a problem on your end for some reason. I just installed the plugin and put in a key and activated it on another blog I setup. It worked without any issues at all.

    The plugin works. The servers are up and running. I don't know what more to tell you.

  26. jowie
    Member
    Posted 6 years ago #

    New update:

    Well I wasn't getting anywhere with Akismet problems, so I installed reCAPTCHA which puts a squiggly word on the page to avoid spam getting through altogether. And it works a charm! :)

    http://jowie.net/blog

    And guess what... Now I've done that, my Akismet API key is working again ;) ah well, at least I have fort-knox-level security on there now :)

  27. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    Otto42:
    did you use the same API key or did you get a new one?

    jowie:
    Looked at your ReCAPTCHA. Don't like the look of it, the design. it would mess my design on my site :)

    Well, hope something happens. Want my key to work :/

  28. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    deleted, double post.

  29. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    Otto42:
    did you use the same API key or did you get a new one?

    This was a site for another person, so I created a new wordpress.com account for them (did that a while back actually) and I used their API key.

  30. manne80
    Member
    Posted 6 years ago #

    Otto42: Okej, that doesn't help me. Maybe my Api key is fu**ed up?

    jowie: I installed the recaptcha plugin just for fun, and I verified the 2 keys for it. and it worked like a charm.

    akismet wtf

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic