WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Save icon missing in 'Widgets (22 posts)

  1. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello, I have recently installed a Woo WordPress theme and I was using the widgets to save icons, but for some reason the Save Icon button has dissapeared and I have no idea to get it back. Help would be hugely appreciated. Thanks

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I'm sorry but as you are using a commercial theme, you need to seek support from the theme's vendors.
    http://www.woothemes.com/support/

  3. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    That's interesting as they just palmed me off to you guys... The Widgets setting is actually in the Word Press part of the dashboard, not the installed version.

    Can you be 100% sure before I go back to them?

    Thanks

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    OK - what happens if you switch to Twenty Eleven?

  5. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    The Save icon is still not there unfortunately. They asked a similar question as well.

    Thanks Esmi

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Ok - next step. Leaving Twenty Eleven active, try deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

  7. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey, so I deactivated all plugins but there was no change anywhere, however when I tried to re-install all plugins, one plugin gave me a fatal error message:

    Fatal error: Cannot redeclare class InstagramWidget in /var/www/wp-content/plugins/instagramWidget.php on line 167

    I haven't done anything from here, however, the save button icon has not returned.

    If it helps I can send you a private message so you can have a look. I m new to these message boards and I m not sure how this works.
    Thanks

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Sorry - we do not have private messaging here. These are community forums. All the problem-solving takes place here so that others can benefit from it later on.

    FTP into your site (or use whatever file management application your host provides) & delete the plugins/instagramWidget.php file.

  9. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    OK - Cool Ill do that, I ll get back to you shortly. I appreciate your help here!

  10. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    I firstly deactivated all the plugins one by one and tested to see of it worked.

    It didnt.

    I then logged onto the backend and removed the plugins by using:

    rm -r (widgetname)

    Against all of them - so there's no plugins on there now, but, alas, no save button still.

    Hope you have a fix.

    Thanks

  11. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Hmm... can you try resetting the plugins folder by PhpMyAdmin?

  12. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    Still no change at all. This is really weird as I have been trying to get a lot of people to look at it to but it is just not coming back to how it should.

  13. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Site url?

  14. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

  15. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    That site is still using a commercial theme - not Twenty Eleven

  16. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yes, I know because we had to revert to do some work and show clients where we are at even though we have no save button.

    Have you seen something like this before, and if not do you think it is wise that we clear and start again because it seems like a very strange bug.

    Thanks Esmi

  17. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Every time I've come across this kind of issue before, it's usually been a bad plugin or theme

  18. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    OK, well we removed all plugins as you suggested, reset the plugins folder by PhpMyAdmin and the Save icon still hasn't appeared. Apart from knowing the very basics of WordPress I can't fix this issue. Do we go back to Woo and tell them its faulty, because they suggested we contact WordPress. The only option I can think of is getting a completely new Woo - Unsigned theme and carrying current content over.

  19. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Can we see the site using the Twenty Eleven theme?

  20. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    Sure thing:

    http://ec2-23-20-169-130.compute-1.amazonaws.com/

    Can you let me know when you have stopped using it? Thanks

  21. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Try re-uploading a fresh, unpacked, copy of the Twenty Eleven folder to wp-content/themes using FTP or whatever file management application your host provides.
    http://wordpress.org/extend/themes/twentyeleven

  22. Morganclark
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks Esmi, we will get on to that and let you know.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic