WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

RSS URL question (7 posts)

  1. DavidDeCristoforo
    Member
    Posted 7 years ago #

    My RSS link is working but here's the "problem". The URL is:
    feed://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    If this is copied and pasted in to a "reader" (Yahoo for example) the URL "fails". It works fine as
    http://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    Is there any way to get the URL to display without the "feed://" prefix. Or is it to be presumed that anyone who knows how to subscribe to a feed will know not to copy that part of the URL?

    Thanx
    DD

    EDIT: Huummm. It seems that the Yahoo reader adds an "HTTP://" prefix to the URL so that it reads
    http://feed://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    which is causing the failure.

  2. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 7 years ago #

    Where, exactly, are you getting the "feed:" bit from? I looked on your site and don't see it anywhere.

    The real URL for your feed is: http://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2

  3. moshu
    Member
    Posted 7 years ago #

    Just delete the word "feed:" from your templates in case you have it. You'll be good to go.

  4. DavidDeCristoforo
    Member
    Posted 7 years ago #

    To Otto:
    I'm "getting it" from the URL displayed in the address window of the web browser when you click on the "RSS" icon. Even if I just type the URL:
    http://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    into a browser, it changes to
    feed://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    as soon as the page loads.

    To Moshu
    OK, that sounds easy enough. Would that be in the "wp-rss.php" file?

    Thanx
    DD

  5. DavidDeCristoforo
    Member
    Posted 7 years ago #

    Well this is getting interesting. If I hit the RSS link with Safari, the URL becomes
    feed://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    If I hit it with Firefox (V1 or V2) (on my Mac) I get
    http://www.naturalfoodworks.net/?feed=rss2
    but with an "error" :

    "This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below..."

    If I hit it with Firefox V2 in windoze it works fine. So this would seem to be a browser related issue...no?

    Thanx
    DD

    PS OK: With Firefox V2, everything works on both peecee and Mac. Safari...not good! Not the first time I have found Safari and WP to be, well...not too friendly (the WP admin panel and Safari don't play well at all!). IE7 shows the correct URL but also does not seem to "see" the CSS. Can't try it with IE9 till tomorrow because I don't have a peecee running expee (only W2K) and IE9 won't work in W2K.....

  6. moshu
    Member
    Posted 7 years ago #

    Don't forget: feeds are not meant to be stared at by humans in browsers :)
    They are for feedreaders.
    Make sure they validate: http://validator.w3.org/feed/ and forget them.

  7. DavidDeCristoforo
    Member
    Posted 7 years ago #

    Thanx "moshu". My only concern was that if someone copies and pastes the URL shown by the browser and it's incorrect they are just going to get an error. I don't know why Safari displays an incorrect URL for the feed...just another reason to "switch" I guess ;)
    DD

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.