WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

RSS Feed Broken (8 posts)

  1. jcalbon
    Member
    Posted 5 years ago #

    I've just upgraded my site to 2.7 and my RSS feeds are no longer working. I get the error:
    XML Parsing Error: XML or text declaration not at start of entity

    I disabled all of my plugins to see if any of them were the cause, and the error persisted. The site is at http://www.thriveyourtribe.com

    I'm hoping someone has some suggestions for what I should try to get this working properly. Thanks!

  2. MarkRH
    Member
    Posted 5 years ago #

    Your site looks fine to me and your feed seems to work fine as well. There's a few warnings when running the feed through http://feedvalidator.org

    Where and with what exactly are you seeing this error?

  3. matrixagent
    Member
    Posted 5 years ago #

    I've got the same problem and couldn't find a solution yet.

    MarkRH: The problem is that some feed readers just quit instantly when this error comes up. In Firefox for example I only get an error page when loading my feed, while in FeedDemon, my feed reader, there a still new entries coming up.

    Edit: I got it - my theme's functions.php had four blank lines between some ?> and <? tags.

  4. callingshotgun
    Member
    Posted 5 years ago #

    It appears that the rendered RSS feed, when you view source in firefox, has an empty first line. the <?xml ...> stuff starts on line 2. If you save the file, remove the empty line, and re-load in firefox, it works fine... However, I can't figure out where in the wordpress code this empty line is coming from.

  5. jcalbon
    Member
    Posted 5 years ago #

    Thanks so much everyone! I went through all the core files that had to do with feeds and think it might have been that one of them had uploaded improperly, because though I didn't find any blank lines, once everything was uploaded again, it did seem to start working. So, for future people who run into this problem, that might fix things for you, too :-).

    For me, I was seeing the error both when I clicked the RSS button in Firefox and also when I tried burning the feed in my FeedBurner account.

    I'm glad you got yours fixed, too, matrixagent!

    Again, thank you so much everyone--I really appreciate the help!

  6. Jo5329
    Member
    Posted 5 years ago #

    To: matrixagent

    Your fix of removing spaces in my theme function php worked for me. Thank you!!

    Jo

  7. Harsh Agrawal
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hey for me my problem is not fixed ....

    jcalbon you are saying that I should upload every file related to RSS individually??

    If you can give me more insight to it..

    admin@shoutmeloud.com

    I have validiated my feeds and it seems to be working but facing problem when I;m using firefox.

    Here is my link http://feedproxy.google.com/Shoutmeloud

  8. Harsh Agrawal
    Member
    Posted 5 years ago #

    I don;t know what I did....and my issue is resolved :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic