WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

P2 Theme - Real Time Updating Not Working (46 posts)

  1. equalmark
    Member
    Posted 4 years ago #

    All of a sudden, after working fine, when I write a new post using the form at the top of the homepage, the real time update does happen (the ajax loading of the new post written) and I get a message pop up in the middle of the screen saying:

    "your update has been posted"

    I have to refresh the page to see the post. Any ideas why? I have added nothing in terms of changes to the theme before it stopped working and haven't changed any plugins.

    Any help would be appreciated. Thanks,

  2. designfollow
    Member
    Posted 4 years ago #

    Have you tried changing the browser, the problem may be it

  3. equalmark
    Member
    Posted 4 years ago #

    Just tried it in a few browsers and I am getting the same. Also noticed that when inputting the tags on the home page for writing a post, it is not giving tag suggestions as it used to either. Strange....

    Anyone any ideas. Seems strange why it should have stopped working.

  4. equalmark
    Member
    Posted 4 years ago #

    I am a little confused at this error. If I show threaded comments and then comment (reply) to one of the posts on the homepage the ajax works and it updates 'real time'. Anyone have a clue what could have changed?

  5. equalmark
    Member
    Posted 4 years ago #

    I am still suffering this problem even after updating to the latest 1.1.3 of this theme. Anyone any ideas?

    I have used the theme on two different domains. Works fine on one but not the other. Not sure what to check really.

    Any help you be appreciated.

  6. jmunn
    Member
    Posted 4 years ago #

    I thought that was the behavior it was supposed to do when updating not from the main page but from your /author/ page. Does it update fine from the blog homepage?

  7. equalmark
    Member
    Posted 4 years ago #

    It is on the homepage that I am having the problems.

  8. smallwei
    Member
    Posted 4 years ago #

    I have the same problem with wp 2.9 + p2 1.1.3
    The post is not refreshed dynamically like it used to back in p2 1.0.5

    My installation was completely new.

    Anyone else experience the same issue?

  9. Nobble
    Member
    Posted 4 years ago #

    What version of PHP is running for you guys?

    <<I have used the theme on two different domains. Works fine on one but not the other. Not sure what to check really.>>

    Is it on different hosting / servers?

  10. gonegreengeek
    Member
    Posted 4 years ago #

    was working fine with p2 1.1.3 UNTIL i upgraded to WP 2.9 FINAL.

    backed up everything, deleted the entire WP installation, and reinstalled WP 2.9 and P2 1.1.3 only. No joy, still doesn't auto update like it did.

    thoughts?

  11. gonegreengeek
    Member
    Posted 4 years ago #

    your PHP version question jogged something loose in the brainpan...

    it seems like this domain got reset to php4 (not sure how that happened). when i reset it back to php5, it began working again. thanks!

    @everyone - see if using php5 fixes things for you.

  12. smallwei
    Member
    Posted 4 years ago #

    You guys rock! Yep, it's the PHP4 issue. I thought I read somewhere that says php4 is now supported. Maybe I'm just getting old ... :P

    Thanks all!

  13. equalmark
    Member
    Posted 4 years ago #

    @Nobble the sites where running on two different servers. One was Windows IIS7 and the other a linux server

    @gonegreengeek both of the servers are running PHP 5 and still the problem persists.

    Anyone any other ideas? It was working and then stopped :(

  14. chrisryland
    Member
    Posted 4 years ago #

    Another vote for running the latest WP (2.9.1 beta 1), P2 (1.1.3), PHP5, etc., and the ajaxian updating is not working for posts, only comments.

    Any ideas of where to start looking?

  15. Nobble
    Member
    Posted 4 years ago #

    In terms of troubleshooting it's probably helpful to also mention whether your p2 install is with or without plugins installed. In case of plugins, have you tried deactivating them and does the problem persist? Have multiple users reported the same problem on your specific site?

  16. chrisryland
    Member
    Posted 4 years ago #

    Yes, with all plug-ins deactivated (this is a brand new installation), and, yes, it happens to all of us (only 3 users for now).

    Like the OP, it did work for a while.

  17. waaghals
    Member
    Posted 4 years ago #

    Doesn't work here either.

    I had a test environment with WP 2.9 beta but it didn't work.
    I thought it might get fixed in WP 2.9 Final.
    Now I have WP 2.9, P2 1.1.3, no plug-ins and php5 without real time updates.

    Everybody is getting different results, I think it might be a server configuration problem.

    Btw, it never worked here.

  18. chrisryland
    Member
    Posted 4 years ago #

    OK, backed off to 2.8.6 (latest 2.8 series). P2 now works fine.

    So there's clearly something wrong with P2 vs the whole 2.9 series (failed with 2.9 and 2.9.1 beta 1).

    I'm OK for now.

    What's the official way to notify the P2 maintainers about this incompatibility?

  19. noel
    Member
    Posted 4 years ago #

    Posting here is fine to notify P2 devs. But, it's not an incompatibility. Many people (most) are using P2 and 2.9 just fine. What specific errors are you getting? What is your complete environment?

  20. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    The AJAX loading of posts/comments isn't working for me either, and I just upgraded to 2.9.1.

  21. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    I'd really like to solve this real-time updating problem. I've got PHP 5.2.9 on my server, and it isn't working. What other specific information do you need to help us solve this problem?

  22. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    I tested P2 on a WP 2.8.4 install on the exact same server, and the real-time updating works fine, so I agree that there is some incompatibility between P2 and WP 2.9.x.

  23. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    Also, I'm getting some funny visual glitches in the posts below the post box as I type and especially when I backspace. It's like the second post down shifts upwards momentarily, and then goes back into place. Not sure what's causing that. This happens both on the 2.9.1 install and the 2.8.4. Could be one of my Firefox plugins...

  24. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    The glitching was Firefox. I tried the 3.6 beta 5 and it works fine. But still no real-time updating when I post an update or a comment.

  25. Lumpysimon
    Member
    Posted 4 years ago #

    i'm having the same problem here - i have to refresh the page to see new posts/comments.

    i'm running php5, wp 2.9.1 with no other plugins, problem occurs in both FF & IE.

  26. sionie
    Member
    Posted 4 years ago #

    I have same problem as well. (wp2.9.1 & P2 1.1.3)

  27. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    noel, any help?

  28. col235
    Member
    Posted 4 years ago #

    I have the exact same problem with the P2 posts as well (wp2.9.1 & P2 1.1.3). Ajax updates not working and must refresh browser to see posts.

  29. archondigital
    Member
    Posted 4 years ago #

    I have the same issue on two blogs I updated to 2.9.1 but the errors only happen while using Google Chrome.

    A new installation on my attempt to create a child theme of P2 also has the same problems again but only in Chrome.

  30. Hesadanza
    Member
    Posted 4 years ago #

    I'm on WP 2.9.1, and P2 1.1.3, and the real-time updating of posts/comments doesn't work in FF 3.6 RC1, IE8, or Chrome 3. I'm really trying to nail down what the issue might be, but so far it comes back to WordPress. Older versions of WP seem to work fine with the latest P2, but 2.9.x doesn't.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags